Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 14 d’abril del 2021

NO ÉS UNA QUIMERA, ÉS LA UTOPIA!

Dimarts, 13 d’abril, dejuni de la proclamació de la
República Catalana el 1931, un centenar de persones es congreguen a l’esplanada del Balcó de la Mediterrània. Veiam què diu el Comptador de la vergonya. Carme Forcadell, 1.117 dies privada de llibertat. Rül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.149 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.259 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.275 dies. Pablo Hasél, 56 dies. El joves d’Alsasu, 1.610 dies. Hem perdut la pista de Dani Gallardo. A veure si traiem l’entrellat dels dies que fa que és a la presó. Denunciem l’exili a Brussel·les. Carles, Puigdemont, Toni Comín i Felip Puig hi són des de l’octubre de 2017. Valtònyc i Clara Ponsatí de més ençà. Anna Gabriel i Marta Rovira són a l’exili suís des del 2018. Cridem contra la injustícia que representa els prop de 3.000 represaliats per la causa catalana i republicana.
El cant dels ocells posa una mica de bàlsam damunt aquesta ferida massa gran. Cridem llibertat presos i preses polítiques!
Seguidament pren la paraula Josep Sementé, podem dir que és l’home més comú de Tarragona. Enfrascat en lluites compartides. Parla de l’Arcadi Oliveres. Una de les coses que explica és que també morint, les coses es poden fer d’una altra manera. I del llegat del mestre traspassat fa poc: “Obligats a no perdre l’esperança.” Sementé ha desgranat les fites vitals de l’Arcadi: la Caputxinada, l’Assemblea de Catalunya, Justícia i Pau, estudia Econòmiques a Barcelona perquè no vol anar a Madrid a estudiar Polítiques. ¿Mai diríeu per què? Doncs, perquè qui estava al davant era un senyor anomenat Fraga Iribarne. La docència a la universitat, el 0,7%. I la coherència! La coherència li impedia, per exemple, de fer gasolina en una estació de Repsol perquè estava vinculada amb els règim o amb explotadors o amb… I tantes coses que va viure! Al final, quan esperava la mort, el seu desig era morir amb la dignitat amb què ho va fer son fill Marcel ara fa deu anys. Fins al final dels seus dies va ser mestre i deixeble! Ensenyar i aprendre!. Podem llegir-ho aquí. En acabat hem sentit Imagine de John Lennon, s'ha pogut seguir la lletra a través del Telegram del grup.

A continuació Jordi del CDR ha explicat la sentència. Sembla que és una mica embrollada. Si no ho he entès malament ha de pagar una multa i la reparació del mòbil que ell no va fer caure. La caixa de la solidaritat està a la seva disposició per sufragar les despeses que comporti la sentència. El cant dels segadors posa punt final a l’acte i ens convida a tornar-nos a concentrar d’aquí a vuit dies.

 

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

INDEPENDÈNCIA, LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada