Páginas

Cercar en aquest blog

diumenge, 11 d’abril del 2021

VISCA LA VIDA!

 Homenatge a Arcadi Oliveres Boadella

La Parròquia de Sant Joan de Tarragona acull vora el centenar de persones que reten un homenatge a Arcadi Oliveres, traspassat el 6 d’abril d’enguany. L’acte es realitza ales 12 del migdia del 9 d’abril, a la mateixa hora que als Caputxins de Sarrià se n’oficiava el funeral.

Francesc Xammar obre l’acte fent una semblança biogràfica de l’Arcadi. El compromís pacifista, el combat anticapitalista, la defensa dels desposseïts; en conclusió, la coherència, no tenir por,  la lluita per la Justícia i la Pau foren els quatre punts cardinals de la seva vida. Aquí ho tens tot explicat.

Agustí Ayats ens llegeix les Benaurances, les paraules de l’Evangeli de Sant Mateu ressonen per les voltes de l’església com si talment les digués l’Arcadi: -Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és el regne dels cels. Paraules eternes que pots llegir aquí.

Lluís Pastrana, amb l’acompanyament final de Lluís Jové, repassa la trajectòria d’activista social i ideològic de l’Arcadi. Tanmateix ens explica reflexions d’Oliveres referents a la democràcia, capitalisme, refugiats, canvi climàtic, monarquia,... I fent valdre la coherència que mantingué al llarg de la vida sobre aquests temes de tanta actualitat. Si cliques aquí, ho podràs llegir tot.

La Cançó sense nom de Lluís Llach és un perfecte intermezzo que denuncia els estralls de la guerra tan present, dissortadament, en la història de la humanitat. La gent cantussejava la melodia resseguint la veu del cantautor.


Coro Luengo ens explica amb emoció, ben just dissimulada, l’activitat desplegada en el projecte del Procés Constituent, amb la companyia de Teresa Forcades, per tal de dotar a la societat d’eines de representació política des de la base.  Recorda la feina que van fer a les terres tarragonines. Aquí veuràs els cinc anys de treball colze a colze del la Coro amb l’Arcadi i el Procés Constituent

Josep Sementé reivindica la mort com a part del procés vital. Agafa com a mot d’ordre Visca la vida! Convé ensenyar a la gent a no tenir por de la mort. L’Arcadi mateix es va preparar per a la mort rebent a casa seva les amistats per tal d’acomiadar-se’n. Recorda el dia que va venir a parlar a la plaça del Rei de Tarragona, d’això ja fa deu anys, que no es va poder quedar perquè va haver d’anar cap a casa a acompanyar son fill Marcel que estava a punt de morir. Va parlar de la mort en públic amb la més gran naturalitat del món. Clica aquí si ho vols saber tot.

Mn. Jordi Figueras, l’amfitrió, va glossar el Salm 49 L’home no dura en els honors. Va tancar l’acte. Llegia fragments del salm i intercalava referències a l’Arcadi del tot escaients amb les creences i actuació de l’homenatjat. Aquí pots veure el text de l’Antic Testament i els comentaris savis.

Imagine de John Lennon va cloure l’acte. La gent cantava o taral·lejava la cançó.

ARCADI OLIVERES BOADELLA, DESCANSA EN PAU!

Tarragona, 9 d’abril de 2021


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada