Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de març del 2020

QUE LA VERITAT ENS FACI LLIURES! DESTERREM LA MENTIDA !

Dimarts, 3 de març de 2020. Ens concentrem al Balcó. S’informa de l’anada a Perpinyà el cap de setmana passat per assistir a l’acte del Consell per la República, el balanç és positiu. Es pot comprovar al bloc de La 3a joventut x la República. Es comenta que avui està previst que tindrem visites no desitjables ni esperables. Es demana que ningú no respongui a provocacions. Hi haurà presència de Mossos d’Esquadra que evitaran qualsevol incident.

El Comptador de la vergonya avança dia a dia amb les seves xifres fatídiques. Ara ja comptem les nits. Sabem que avui Oriol Junqueras sortirà sis hores durant tres dies per fer classes a la Universitat de Vic, Centre de Manresa; i el fiscal encara ho vol recórrer! És un petit guany que no minva la vergonya d’una presó del tot injusta. Vet aquí les xifres: Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull 742 nits a la presó; Oriol Junqueras i Quim Forn, 852 nits; Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 869 nits. No podem oblidar sis joves tancats al CIES que estan pendents de ser expulsats del país, ni tampoc Dani Gallardo que porta 139 dies tancat a una presó de Madrid ni als joves d’Alsasu amb més de 1.100 dies d’empresonament. Sentim el pes de tanta repressió mentre escoltem El cant dels ocells en silenci. Cridem llibertat presos i preses polítiques!


Acte seguit,  Tomàs Carot parlarà de l’ofici de Periodista, ell mateix ho és, destacat en la lluita antifranquista, fou empresonat per aital raó. Crea una empresa de comunicació especialitzada en el risc, publica a alegre digital, on destaca el periodisme compromès.  L’ofici de periodista consisteix a escriure en temps de mentides, explicar les coses de cada dia amb el màxim d’objectivitat possible, compartir en veu alta. S’entrena l’any 1973 amb un rotatiu nou. És feina entretinguda la de periodista: cal respondre a cinc preguntes,  la matèria primera és molt sensible perquè cal filar molt prim entre els fets i les opinions, cal contrastar el punts de vista, cal ser objectiu. Malauradament l’objectivitat no existeix perquè preval l’opinió per sobre de les anàlisis dels fets. El que sí que existeix és el codi deontològic, declaració de principis bàsics.
El periodista ha de triar perquè l’excés d’informació és intoxicació, també ha de triar el lector. Cal parar esment al periodisme espanyol que és bel·ligerant amb Catalunya. I moltes més coses que ha explicat Tomàs. Com a cloenda que aprenguem a conviure amb les plataformes digitals, que fugim de la manipulació, que el llenguatge és l’arma dels periodistes i que tinguem en compte que la majoria de periodistes són dones. El podeu llegir aquí.


Hem cantat L’estaca. I seguidament hem fet el tomb per la Rambla. Teníem els sentits alerta, atents a la visita intempestiva que ens havien anunciat. Veiem una parella de Mossos que tiren Rambla amunt, un cotxe del mateix cos que fa la ronda; de ben segur que la seva presència ha fet escampar la boira als que no volíem veure ni amb pintura. Tornem al Balcó i acomiadem l’acte amb un cant dels Segadors ben lleugeret; avui la meteorologia ens ha acompanyat amb fred i vent.




LLIBEERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada