Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 20 de novembre del 2019

PLANTEM CARA A LA REPRESSIÓ!. ANEM ALS MUSEUS!

El comptador de la vergonya ha tingut una lleu modificació: Jordi Cuixart i Jordi Sánchez 764 dies a la presó. Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 747 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 637 dies. Ferran, Germinal, Guillem, Alexis, Jordi, Xavier i Eduard, 57 dies. Laura Solé i Joan Tortosa, 32 dies. A més d’una vintena de joves presos, dos-cents que esperen judici i cents de ferits. Podem anunciar que David Solé i set joves presos han estat alliberats, i un deportat al seu país d’origen, malauradament. Tanmateix la repressió no s’atura. Ens volen escarmentar per les nostres idees republicanes i independentistes. Plantem cara a la repressió! El crit de llibertat presos polítics! s’estén per tot el Balcó de la Mediterrània.

CLICA I ESCOLTA
Avui la Rosa Ricomà ens adreça la paraula, ha estat directora del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona durant vint-i-dos anys i molts més que hi ha treballat. Guardonada en diferents premis, acadèmica d’institucions vàries, parla amb propietat de la seva activitat museística. Impulsa la Col·lecció Tamarit per divulgar els fons i les exposicions del Museu. Comença la dissertació amb una pregunta: Què es un Museu? Continua amb l’explicació de l’origen del Museu, la seva evolució, l’adquisició de llegats (Julio Antonio, Santiago Costa, Salvador Martorell...), la funció social de servei públic,
de transmetre i intercanviar coneixement, la relació amb centres educatius i amb la societat en general. I acaba amb una pregunta que ella mateix respon: ¿Què esperem de la societat? Que la gent vingui al Museu!. Si vols llegir el text clica AQUÍ.

Després cantem L’estaca i fem el tomb per la Rambla. En acabat s’informa que es manté la convocatòria de Taca d’Oli de pujar cada dijous a Mas d’Enric. Finalment el Cant dels Segadors conclou l’acte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada