Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 6 de novembre del 2019

AMB LA COMPANYIA DE LA MAREA PENSIONISTA

El comptador de la vergonya llança aquestes xifres esbalaïdores: Jordi Cuixart i Jordi Sánchez 750 dies a la presó. Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 733 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 623 dies. Ferran, Germinal, Guillem, Alexis, Jordi, Xavier i Eduard, 43 dies. Laura Solé, David Solé i Joan Tortosa, 18 dies.
A més d’una trentena de joves presos, dos-cents que esperen judici i cents de ferits. Malauradament la repressió no s’atura.

José Antonio Moreno, activista, antic militant del PSUC, ens ha parlat en nom   de la Marea Pensionista de Tarragona. Ha explicat que és una plataforma transversal on hi cap tota persona que accepti els dotze punts de mínims. No estan adscrits a cap partit polític, però això no vol dir que no siguin actius políticament. La Marea defensa el  sistema públic de pensions. Garantir les pensions públiques és un dret constitucional. Des de les instàncies del poder es diu que les pensions no són sostenibles. I l’església? I els borbons? I l’exèrcit? Són sostenibles? Volen privatitzar el sistema de pensions per fer negoci amb les nostres cotitzacions, les dels nostres fills, les dels nostres nets. Volen revaloritzar les pensions un 0,9% quan l’augment de l’IPC és un 1,6. Un robatori, vaja.  
Un altre dels objectius és acabar amb la bretxa salarial de les dones: a igual treball, igual salari! Si el salari és menor la pensió també ho serà. També, apujar la pensió de viduïtat al 57%. Que amb un mínim de 40 anys de cotització es cobri el 100%. Es preveu que a l’any 2023 la jubilació serà als 67 anys. Hi ha el cas del coopagament sanitari, dependència i medicament. Més de 300 medicaments són fora de la Seguretat Social, justament els més  els més utilitzats per les persones grans. Es demana que es tornin a introduir aquests medicaments a les receptes de la Seguretat Social. Un altre objectiu és cobrir la pobresa energètica. Hi ha un pla europeu de pensions privades, tenen una bonificació estatal i són gestionades per entitats privades com el BBVA. Quan s’inventen una crisi agafen diners dels plans privats de pensions i el govern se’ls queda. La Marea de Pensionistes es troba cada dilluns a les 10:30h a la plaça Corsini de Tarragona. Sortim al carrer per les nostres pensions i la dels que encara treballen!

L’estaca fa d’intermezzo. A continuació s’informa del nou format del Silenci; a partir d’aquesta setmana es realitza a la Plaça Imperial Tàrraco, d’11 a 13h. També s’explica que el dijous 7 se celebra a Reus el segon aniversari que els avis i àvies de Reus es troben cada dia a la plaça del Mercadal a ¾ de 12. Estem tots convidats a fer costats als pioners de la Taca d’Oli. Es fa el tomb a la Rambla i finalment es canta Els segadors.

Llibertat presos i preses polítiques! Retorn dels exiliats i exiliades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada