Des de la 3a Joventut per la República s’ha informat que des d’ahir i sota el paraigua d’Òmnium Cultural, de Silenci, rebel.leu-vos, la Taca d’Oli i En Peu de Pau es poden presentar autoinculpacions al Jutjat de Guàrdia de Tarragona. La pega és que només se’n poden presentar 25 cada dia per indicacions del TSJC. Està vist que qui ha de vetllar pel compliment de la legalitat és el primer que no compleix les lleis... Tanmateix, persistirem! Mentrestant en una taula hi ha els impresos perquè qui vulgui es pugui autoinculpar.
El comptador de la vergonya, malauradament creix de manera exponencial. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 743 dies a la presó. Oriol Jonqueras i Joaquim Forn, 726. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, 616 dies. Ferran, Germinal, Guillem, Alexis, Jordi, Xavier, Eduard, empresonats a Madrid, 36 dies. Laura Solé, David Solé, Joan Tortosa, de Tarragona, 11 dies. La repressió que es va desfermar a partir del 14 d’octubre, dia de la sentència, ha provocat una trentena de joves presos, uns dos-cents que esperen judici i centenars de ferits, quatre dels quals han perdut un ull. Malgrat tot lluitarem per la llibertat dels presos polítics, plantarem cara a la repressió i persistirem fins que aconseguim la República Catalana!
Neus Oliveras, professora de Dret Constitucional de la URV ha fet una dissecció exprés i precisa de la relació entre les dones i el poder. Ha posat uns exemples esfereïdors sobre el tema. Un botó per mostra: dels cent noranta-quatre Estats del món només quatre són governats per dones. A la Unió Europea, n’hi ha tres.
¿Per què les dones no són en llocs de poder?
Perquè no en saben. Perquè no volen. Perquè no ens deixen. Aquesta última és la resposta correcta. El sostre de vidre són pràctiques que impedeixen que les dones tinguin poder. Comenta quatre exemples que il·lustren aquesta afirmació: Hatshepsut, faraona que va fer progressar Egipte, doncs bé, a la seva mort van fer desaparèixer tot rastre del seu regnat esplendorós. La Odissea, Telèmac renya la seva mare Penèlope, esposa d’Ulisses, perquè es volia posar en temes d’ordre públic. Son fill li diu que es tanqui a casa. Isabel I d’Anglaterra i Caterina de Rússia que es consideraren impostores perquè la seva funció l’havia de representar homes. L’Estat modern es basa en la raó i diu que totes les persones són iguals, però es referia als homes. Hi ha un pacte no escrit que diu que les dones s’han de quedar a casa. La Revolució Francesa i el Codi Civil que se’n deriva determina que els homes ocupen l’espai públic i les dones, el privat. ¿Com s’arregla això? Tres passos: educació, dret a vot de les dones i paritat entre homes i dones tant en l’àmbit públic com en el privat. Actualment a l’Estat espanyol la paritat en l’àmbit públic és de 60 a 40 sense especificar gèneres. Una gran lliçó ens ha donat avui la Neus. Després cantem l’Estaca.
Seguidament es llegeix l'article "Nosaltres, els joves" de Jan Magarolas, estudiant de Periodisme de la URV, publicat al FET tarragona. Es dona la paraula al Jordi del CDR Eixample que va ser agredit per la policia en una de les manifestacions de Tarragona per rebutjar la sentència contra els presos polítics.
S’explica el nou format de Silenci, rebel·leu-vos i s’anima als components de la 3a Joventut x la República que hi participin cada dijous, i els dies que puguin, a la Plaça Imperial Tàrraco.
S’inicia la caminada cap a la Plaça de la Font per persistir a exhibir les pancartes per demanar la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels exiliats i exiliades.
El cant dels Segadors clou l’acte.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada