Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 8 d’octubre del 2019

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS, A LA PLAÇA DE LA FONT

Avui el comptador de la vergonya ens ha donat aquestes xifres: Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 722 dies a la presó. Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 705 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 595 dies. Però la llista de presos s’ha ampliat, caldrà engegar el comptador dels CDR’s empresonats fa més de quinze dies.

La Montse Palau ens ha adreçat la paraula. Ha agraït la persistència de la 3a Joventut x la República a denunciar la repressió sobre l’independentisme. Ha  comentat que estem en la tercera fase del Debat constituent de cara a discutir quina constitució volem per a la República Catalana. Dissabte passat, justament a la URV es va parlar dels drets dels ciutadans. Troba informació al web del debat constituent . El segon tema que ha tractat és la referent als presos polítics. Hi ha una calma tensa esperant la sentència. Amb tota probabilitat serà el dilluns 14. El calendari mana. Serà una sentència injusta. La sentència serà dura. -Es que ja ho és -diu la Dolors Bassa. Enceta el tema tercer, la Carme Forcadell i la Dolors Bassa, les dones a les presons. Horari del dia a dia, es repeteix cada dia. Les presons són fetes per homes per a homes. A Alcalá Meco hi havia un pavelló de preses. Les portes de les cel·les estaven obertes, podien entrar i sortir quan volguessin, fora de l’hora de dormir. A Lledoners no hi ha mòdul de dones, per això la Dolors Bassa ha triat Puig de les Basses per estar a prop de sa mare que està malalta. I Carme Forcadell Mas d’Enric  que és a mig camí de Xerta on hi ha sa mare que té 92 anys i Sabadell on hi viuen el seu home, fill i jove, i ara un net. Fins i tot des de la presó han de pensar en la manera com poden estar a prop de les mares!

Carme Forcadell, MHP del Parlament de Catalunya, és una lluitadora nata: ha organitzat comissions de neteja, ha impulsat l’alfabetització. La majoria de preses són per crims de salut, per ajudar-les organitza tallers de formació. Tot plegat fa possible l’empoderament de les preses. Aconseguir assecadors per al cabell, poder dutxar-se al gimnàs, accés tres dies a la setmana a la piscina, dones encarregades als tallers, productes d’higiene per a les dones que es puguin trobar a l’economat de la presó és una petita llista del seu activisme. Dona premis a qui ho fa tot bé: un bolígraf lila. Les presons són masclistes, la Carme lluita per l’empoderament i la dignitat de les preses. La Montse ens anima a persistir en els valors democràtics i que el resultat de la sentència ens uneixi.

Necessitàvem cantar i el cant de L’estaca ha satisfet el nostre desig. Seguidament s’ha donat informació de l’anada a la presó a Puig de les Basses per donar suport i escalf a la Dolors Bassa, es pot fer la inscripció a través del blog. S’ha informat també de les marxes per la llibertat, la informació és al web, Marxes per la llibertat.

Seguidament el centenar llarg de participants ens hem adreçat a la plaça de la Font i ens hem plantat davant per davant de la pancarta de Llibertat presos polítics que aguantaven treballadors de l’Ajuntament amb el suport d’altra gent. Hem aplaudit fortament la valentia dels que exhibeixen la pancarta despenjada de la façana de la casa de la vila per ordre la Junta Electoral. L’hem aguantada fins a les 12h.



Persistim i persistirem: llibertat presos i preses polítiques!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada