Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 8 d’octubre del 2019

LLEDONERS - ABSOLUCIÓ!!!!. Diumenge 6 d'ctubre

L’expedició tarragonina de la 3ª Joventut x la República surt a les 9:30 de la pl Imperial Tàrraco. Composta per quaranta-quatre persones, unes quantes de les quals provenen de la Conca de Barberà, d’Altafulla i de Torredembara. S’atura al pavelló de Sant Joan de Vilatorrada on pot estirar les cames, fer una consumició i anar als serveis. Vint minuts d’aturada són suficients per cobrir aquestes necessitats tan humanes.

Arriba al pla de Lledoners amb temps de sobres. Seguidament ocupa el seu lloc tot lluint la pancarta i fa costat als que ja han arribat. L’esplanada és un lloc alterós, una rasa solcada per la via del tren la separa del centre penitenciari situat un pèl més per sota. De manera que es poden veure els terrats i la disposició del mòduls. 

Jordi Pesarodona -que amb el nas posat, mirava el guàrdia civil- condueix l’acte, que comença a les 12h. 

Si voleu saber com s’ha esdevingut l’acte, aneu a Taca d’oli


A la una del migdia, al cap d’una hora justa de rellotge, s’ha acabat la concentració. A les dues teníem reservat el dinar a ca la Carme, de Sant Joan de Vilatorrada. Aquesta hora l’hem esmerçada parlant amb gent a dalt a l’esplanada, mirant informació del Consell per la República Catalana i fent el trajecte fins al restaurant. A les dues ja estàvem tots asseguts a les taules.
Just abans de començar s’ha presentat Jordi Pesarrodona que sabia que hi dinàvem i ha compartit una estona amb nosaltres. Després d’enllestir l’àpat hem anat a prendre la fresca al carrer. Anàvem comentant la situació d’incertesa que vivim, les dificultats –i incomprensió, alhora- per establir una unitat estratègica entre les forces independentistes, la sentència sobre els presos, els anys de condemna, especulàvem quin dia seria, les cinc marxes sobre Barcelona... Als volts de tres quarts de cinc tornàvem cap a casa. Tot just tocades les sis, hi arribàvem.


Llibertat presos i preses polítiques! Retorn dels exiliats i exiliades!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada