Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 1 d’octubre del 2019

1 D'OCTUBRE, HO TORNAREM A FER!

El comptador vergonya s'ha actualitzat:
Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 715 dies de presó.
Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 698 dies de presó.
Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 588 dies de presó.

Llibertat presos polítics!

Concepció Benet filòloga i llicenciada en ciències de l'educació ha parlat sobre Lluís Maria Xirinacs a partir del llibre de Jordi Lara. La Concepció ha ressaltat les facetes de Xirinacs: capellà, místic, filòsof, pensador, senador, activista i practicant de la noviolència, lluitador per l'alliberament dels Països Catalans. En resum, una vida compromesa que va generar una filosofia anomenada Globàlium. Sofrí presó per les seves idees, va estar davant la Model per demanar la llibertat dels presos polítics, es va plantar a la plaça de Sant Jaume, va fer vagues de fam. Sempre seguí les cinc fases de la noviolència. I va deixar ben clar que noviolència no vol dir covardia. Abandona la política i es dedica a escriure. No es doblega davant del sistema. Crea una fundació que aplega el seu pensament i activisme. Li posa Randa de nom; és el puig on Ramon Llull va rebre la il·luminació per seguir la seva obra. Té una frase cèlebre, Xirinacs,: si no trobes el camí, fes-te’l. Ell mateix va programar la seva mort, cinc anys abans inicià una reflexió sobre el tema. El 6 d’agost de 2007 mor al Pla del Pegot. El cant de L’estaca és el colofó de l’exposició de la Concepció. Si voleu llegir les seves paraules feu clic aquí.

Joan Andreu Torres llegeix “Avui fa dos anys. Mirada enrere.” A través del qual es fa una valoració de com estem dos anys després de l’exercici del dret d’autodeterminació a través del referèndum de l’1 d’O de 2017.

Seguidament es passa informació variada: L’anada a la presó de Lledoners diumenge que ve. Encara hi ha places per anar-hi amb bus. A través del blog la gent s’hi pot apuntar. Avui convé anar al Silenci que, després del Silenci davant dels jutjats, ressegeuix les casernes de la Policia nacional, de la Guardia civil i dels Mossos d’esquadra. Dijous que ve a Mas d’Enric, organitza Taca d’oli. Els CDR’s, divendres davant les Teresines. Concentració de pancartes diumenge al vespre. Sopar de carmanyola a Mas d’Enric... Ah, el 5 i 6 cal anar a Mont-roig de Camp. És el cas dels 13.000. Són els euros de multa que han posat als caps de turc de l’1 d’Octubre de 2017. Hi ha una sèrie d’actes per donar suport als tres encausats. A dos se’ls demana més de dos anys de presó. Quina vergonya!

S’ha fet el tomb per la Rambla. Avui cent-cinquanta persones han acudit a la convocatòria de la 3a Joventut. El cant dels segadors han conclòs l’acte.




Sempre un pas endavant! Ho tornarem a fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada