Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de setembre del 2019

AVUI AMB PLUJA!

Acompanyats per un dia brúfol, amb frescor i quatre gotes, la 3a Joventut x la República s'ha congregat al Balcó de la Mediterrània a recer del número 2 de la Rambla.

Avui el convidat ha sigut Josep Singla, mediador i membre de Juristes per la República.

Les seves paraules han tingut un fort component personal i reflexiu. Ha començat agraint als presents de la 3a Joventut la persistència a denunciar la repressió que patim, ha esmentat la gent del Silenci que es manifesta davant dels Jutjats. Després ha demanat que penséssim les dades que ens donaria a continuació.
Carme Forcadell, 566 dies a la presó. Dolors Bassa, 566 dies a la presó.
Jordi Cuixart, 693 a la presó. Jordi Sánchez, 693 dies a la presó.
Oriol Junqueras, 676 dies a la presó. Quim Forn, 676 dies a la presó. Raül Romeva, 676 dies a la presó.
Jordi Turull, 566 dies a la presó. Josep Rull, 566 dies a la presó.

Després d'aquestes xifres esbalaïdores, ha fet la reflexió següent: quantes coses hem pogut fer els que gaudim de llibertat amb tots aquests dies! I que ells se n'han vist privats per manca de llibertat. Oh, i quant dolor acumulat pels presos i les seves famílies; i de retruc per la gent que s'ha solidaritzat i que es solidaritza amb ells contra aquesta injustícia. Tot plegat no s'entén sinó com un càstig venjatiu. Hi ha un responsable en aquest estat de coses, és la Junta Electoral Central perquè els ha posat a la presó per fer allò que van dir que farien, és a dir complir el programa electoral. Cal que ens carreguem d'arguments per contrarrestar el relat de l'adversari polític. Posem per cas la situació de Puigdemont i dels altres exiliats. No són fugitius de la justícia, quan es va aplicar l'Euroordre es van presentar a la judicatura belga i va decidir que no eren culpables ni de sedició ni de rebel·lió, per això poden circular lliurement per la Unió Europea. Josep Singla ha explicat que va ser adoctrinat pel franquisme, que no se sent ni espanyol ni antiespanyol, que el problema és l'Estat espanyol. Des de fa 500 anys que 500 persones i els seus hereus governen Espanya, aquest és el problema. I ha conclòs amb convicció ferma que no podem deixar de lluitar. I que cal parlar molt amb els que no pensen com nosaltres tot esgrimint arguments sòlids per denunciar les injustícies. Perseverem!

A continuació hem clamat per la llibertat dels presos i les preses polítics.


L'Olga Xirinacs a declamat amb veu segura "Les tombes flamejants", de Ventura Gassol. I la Fina Figueres ha llegit la carta que li ha enviat Jordi Cuixart des de la presó.

Des de l'organització s'anima a la gent a omplir Barcelona, demà 11 de Setembre. A causa que el temps es manté insegur, la concentració es clou, alli mateix, amb el Cant dels segadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada