Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 3 de setembre del 2019

TORNEM-HI!!!


















Avui, dimarts 3 de setembre, la 3a Joventut per la República ha reemprès les trobades al Balcó de la Mediterrània després d'un mes de vacances ben merescudes. A dos quarts d'onze del matí ens hem aplegat de nou per demanar la llibertat dels presos i preses polítics i els retorns dels exiliats i exiliades. L'acte ha començat amb un petit homenatge a l'Àngels Ollé (Sant Sadurní d'Anaoia, 1937-Reus, 2019). L'Àngels dedicà tota la seva vida a l'ensenyament. Fou pedagoga, escriptora i lluitadora. Fundà i impulsà els Avis i Àvies de Reus. Als anys 60 s'estabia a Reus, fundà l'Escola Mowgli la primera que establí l'ensenyament mixt, totalment en català i oberta a totes les creences. Partia de les bases educatives de Rosa Sensat i altres referents de l'educació lliure.

Fou professora de la URV durant més de 25 anys i contribuí a la renovació pedagògica i a la formació de professionals de la docència. És autora de més de cent publicacions dedicades a la didàctica de la llengua i a la formació de mestres. Rebé el premi de la Crítica Serra d'Or. Ha estat traduïda al castellà, francès i portuguès. És interessant seguir el seu pensament a través del blog de Josep Bages. El cant dels ocells entonat pel clarinet del Joan ha clos aquest sentit homeneatge a l'Àngels.


Sempre tindrem present el teu llegat!

A continuació s'ha llegit el manifest "Tornaré a desobeir...Ho tornarem a fer", acció que vol donar resposta a la sentència, que per desgràcia s'espera que sigui condemnatòria, dels presos polítics jutjats al Tribunal Suprem. 

Acte seguit s'ha informat de l'anada a Balaguer per donar suport als avis i àvies de la capital de la Noguera. Es pot dir que tenim un autocar ple. Dijous, 5 d'aquest mes, a les 9h sortirem de la plaça Imperial Tàrraco. Està previst que a les 11h participem en l'acció dels de Balaguer.


Després farem una visita turística al poble. A les 14h dinarem i quan hàgim acabat cadascú retornarà a la localitat d'origen. A les 19:30h hi haurà la concentració setmanal de la Taca d'Oli a Mas d'Enric. L'estaca ha esta protagonista una vegada més com a himne reivindicatiu i combatiu. Els congregats hem passejat en silenci pel primer tram de la la Rambla per fer palesa la nostra persistència en la lluita per les llibertats col·lectives i individuals.

Un cop retornats al balcó, s'ha explicat que el dia 19 de'agost uns representants de la Taca d'oli del Camp de Tarragona férem costat als avis i àvies de Vic que explicaren en una densa i extènsa ponència la seva acció en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent on es posà èmfasi que ens espera un futur en què la lluita noviolenta serà la forma de plantar cara a l'estat espanyol i la seva repressió a l'independentisme.

La novetat d'avui ha estat el nou material que s'ha posat a la venda: un polo amb l'anagrama de la 3a Joventut i la reposició de gorres i paraigües. El cant dels segadors ha posat punt final a aquesta jornada inaugural.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada