Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 21 de març del 2023

PRIMAVERA, DANSA!

Dimarts, 21. Primer dia de la primavera. Dia Internacional de la Poesia. L’Olga no és al seu lloc de sempre. L’han vista a la Rambla en un acte sobre la poesia dedicat als escolars i organitzat per la Biblioteca pública. La Lurdes condueix l’acte. Denuncia la repressió. Sentim el Cant dels ocells en silenci. Cridem: Llibertat, amnistia, fora la monarquia!

Acte seguit presenta l’Anna Recasens que ens demanarà que Aturem el Hard Rock; és cambrilenca, antropòloga i compromesa en la defensa de la terra. El cas es remunta a finals dels anys 80 amb l’existència d’uns terrenys de la Caixa entre Salou i Vila-seca. S’expropien als pagesos a un preu barat amb La Caixa entremig. S’hi construeix Port Aventura, s’hi fa un camp de Golf propietat de la Caixa. Aquests terrenys han estat festejats per Eurovegas, Barcelona World i ara per Hard Rokc. El govern de la Generalitat sempre hi ha tingut un gran interès. L’oposicó a l'últim projecte té quatre arguments de pes. El primer per l’impacte desastrós sobre el medi ambient, amb despesa desproporcionada d’aigua, ara que patim una secada pràcticament crònica. El segon per l’augment de la ludopatia, s’hi construiria el centre de joc més gran del sud d’Europa, ja hi ha prou gent lela, amb problemes de salut mental, només falta ara que ens venguem la hisenda i la salut en casinos i màquines escurabutxaques! El tercer perquè vol promoure un model econòmic obsolet: el turisme de masses, amb sous precaris, amb una bretxa salarial favorable als homes i perjudicial per a les dones, ¿que és que no en tenim prou de turisme a la Costa Daurada? “Es veu que no se’n recorden  que la pandèmia va ensorrar econòmicament molts negocis turístics del meu poble”, afirma l’Anna. I l'últim argument és el pelotazo de la Caixa, és a dir el negoci del segle: la Generalitat comprarà a preu d’or uns terrenys a la Caixa que aquesta va adquirir per sis rals. I la Generalitat els vendrà a Hard Rock. Es veu, a més, que les clàusules del contracte són lesives per al Govern català. En cas d’accidents mediambientals, la Generalitat se’n farà càrrec. En cas de fallida, la Generalitat ha de recomprar els terrenys i l’obra feta fins a aquell moment. I per més inri es veu que les clàusules del contracte estan caducades, que l’empresa és fantasma i que el director està acusat de frau fiscal, ¿és que la nostra Generalitat treu a ballar la més lletja? T’aplaudim, Anna, per la informació que ens has donat. Aquí pots trobar més informació.


El Xavier Marcos canta: Sé que vénen pels camins, de Jaume Arnella amb lletra de Joan Solé Amigó, de l’any 1968. És la manera de celebrar l’entrada a la primavera. Un cant optimista, pacifista. Mirem la tornada i unes estrofes per mostra: “Sé que vénen pels camins / i que canten primavera. // Són els homes d'un país / i és el vent de les carenes. / Mira si n'alcen de pols, / deixen enrere les penes. // Porten flor d'ametller als ulls / i a les mans roses vermelles, / duen garbes a les mans, / ja no porten escopetes. // Ja és temps, ja és temps d'arribar, / ja és temps de deixar la cleda; / el sol, el sol ja és prou alt / i l'esperança acomplerta.” Bravo, Xavier, sempre l’encertes, amb la tria!

Passem als avisos. Avui a les 12 del migdia hi ha El vermut poètic a la Biblioteca de Tarragona i, al davant del Govern Militar el Silenci “Aturem les guerres”. A les 6 de la tarda una Marató poètica als SSTT del carrer Major, 14. Ahir, avui i demà concentració davant els Jutjats de Tarragona, a les 10 del matí en el judici que es fa a IXOQE per l’explosió de fa dos anys. El dia 23, dijous, als SSTT de Cultura, carrer Major, 14, Prostitutas en la dictadura, dins el cicle de Memòria Històrica. Els Segadors clouen l’acte, fins dimarts que ve.

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada