Páginas

Cercar en aquest blog

dijous, 2 de març del 2023

ENTRE EL SOMNI I LA REPRESSIÓ


Continuo on ho vaig deixar abans d’ahir. Encara som a la commemoració dels 5 anys de la 3a Joventut. Aquí s’explicarà succintament el que va esdevenir al local de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. En la transició entre el balcó i aquest local s’hi trobaven els companys d’Aturem les guerres, plantats davant del Govern Militar amb el reforç de gent de Reus, de Cambrils i d’altres localitats, un fort aplaudiment per a tots. A un quart d’una del migdia, Jordi Romeva desgranava punt per punt la seva gran dosi d’optimisme. Amb un discurs travat d’arguments inapel·lables -aparentment-, ens va animar a seguir lluitant, a reactivar la República catalana que a la tardor del 2017 va quedar al congelador. Som majoria -els independentistes-, tenim el Consell de la República com a legitimitat a l’exterior i com a palanca per avançar unitàriament, elaborarem una llei electoral pròpia, el President Puigdemont retornarà de l’exili, cercarem suport internacional, assegurarem la majoria absoluta independentista, proclamarem la República i s’iniciarà el procés constituent fins a la constitució de l’estat català lliure, sobirà integrat en les constel·lacions de les nacions lliures. Aquí ho teniu explicat de cap a peus.

Sense solució de continuïtat s’inicia el vermut concert amenitzat per les cançons que ens regala Xavier Marcos: Dies de festa, de Josep Bo. Joaní Pescador, de Lo Barber, Àngel Maresca. Mariner de terra endins, de Josep Bastons. La botiguera, d’Antoni Mas. La Balada d’en Lucas, d’Ortgea Monasterio. Quan dic l’Escala, de  Josep Tero. Oh, Alguer mia, d’Alessandro d’Alerci. Lola la tavernera, havanera. La Milonga del marinero y el capitán, de Los Rodríguez. Advertencia. Pel teu amor, música de Josep Ribas i lletra de Miquel Poal-Aregall. El vi de vermut, les patates de xurro, les olives i els cacauets van ser generosos.

En acabat, setanta comensals vam enllaçar amb el dinar. De primer embotit i amanida, llàstima que va fallar el pa amb tomaca -que havia estat promès, ja es veu que no totes les promeses es compleixen… De segon mandonguilles -llàstima que van fallar els bolets-, o romesco de sípia, a escollir. Fruita per postres. El vi blanc, el negre, l’aigua i la gasosa va ajudar a engolir el menjar. Joan i Lluís -Vicenç no va poder venir perquè està malalt- interpreten La presó de Lleida, popular. Escolta-ho en el vent, de Bob Dylan. Bella Ciao, cançó antifeixista italiana. El meu avi, d’Ortega Monasterio. L’estaca, de Lluís Llach. Xavier acompanya els músics en algunes peces i interpreta Dos anònims  i Sageta de foc, d’Ovidi Montllor.

Es clou el cafè concert amb dos himnes, el de la 3a Joventut -lletra de Joan Andreu Torres i Jesús Figueres, i música de Josep M. Gomis-, em fa gràcia de transcriure la tornada “Som Tercera Joventut, / tallem la cadena que ens aplana. / Fem de la lluita virtut / per la República Catalana.”  I amb el cant dels Segadors.

L’acte s’acaba quan el posa cara i nom a la repressió. El casal Sageta de Foc és qui ha preparat el dinar i ha buscat el local de la Colla Jove. A ells els nostre agraïment. Dos de l’equip del dinar estan represaliats pel seu compromís amb la justícia i la llibertat, un és el Lluís i l’altre l’Albert. Aquest últim és qui s'adreça a tots per explicar el seu cas. Va ser detingut per la secreta dels Mossos d’Esquadra arran de la detenció i empresonament de Pablo Hásel. La seva imputació està farcida d’irregularitats; com bé sabem, es tracta de criminalitzar els joves compromesos i combatius. Hi ha un grup de suport que acompanya l’Albert tant en l’aspecte emocional, com en el jurídic. Preguntem com podem donar-li suport. Ens contesta que a l’Instagram hi té un perfil, aquesta és l’adreça per si algú vol fer-ne el seguiment: albert.tgn.absolucio. Amb un fort aplaudiment donem suport a l’Albert. Tornem a agrair al Casal Sageta de Foc i a la Colla Jove que hagin fet possible aquesta magna commemoració dels 5 anys de la 3a Joventut x la República.

I com diuen oques grasses: “entre el miracle i el desastre és on vivim.”



LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada