Páginas

Cercar en aquest blog

diumenge, 11 de setembre del 2022

ESTELADES AL BALCÓ


Estelades al Balcó… de la Mediterrània! Dissabte, 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, la gent s’ha aplegat a redós de Roger de Llúria convocada per Òmnium Cultural, Assemblea Nacional Catalana, 3a Joventut x la República, Comitès en Defensa de la República i l‘Assemblea de Represaliades i Activistes, aplegats en la taula de Mobilització 2.0.



A les set de la tarda s’ha iniciat la concentració d'estelades. La Maria José ha conduït l’acte. Dona la paraula a Zacarias Henar, president d’Òmnium que fa lectura del manifest en nom de totes les entitats convocants. Amb fermesa desgrana els temes d’actualitat: les represàlies contra els patriotes defensors de la llibertat de Catalunya, el fil de la història que enllaça Felip V, la dictadura franquista, el règim del 79, la causa general contra l’independentisme… I la solució a tot aquest estat de coses: la unitat del poble català i la mobilització com a baules necessàries per avançar en el camí de la independència. Aquí pots llegir el text complet. 




Mentrestant el balcó llueix una estelada incommensurable penjada dels barrots i que mira cap a la mar, aqueixa mar expressió d’una ampla llibertat. I la gent fa voleiar al vent les estelades, altres són exposades amb els braços oberts, altres fan de capa i cobreixen les espatlles de la gent concentrada.



La Maria José amb emoció continguda ens convida que ens mobilitzem i que demà omplim els carrers de Barcelona, que som gent de mirada clara que lluita per la llibertat del seu país. I acaba parafrasejant Josep Fontana: “Podria parlar del poble, però m’agrada més fer-ho de la gent. Els qui defensen Barcelona el 1714, són la gent. Els qui fan el gran canvi econòmic al segle XVIII, són la gent. Els qui salven la llengua al segle XIX, són la gent. I és la gent qui resisteix l’impacte del franquisme sense deixar-se esclafar. No són els partits.”


Seguidament cantem el cant dels Segadors, ens hi acompanya Joan Boada amb el clarinet. Les estelades ens reclamen que lluitem per la llibertat!




VISCA CATALUNYA LLIURE!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA INDEPENDENT! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada