Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 20 de juliol del 2022

ELS SOMNIS DELS FILLS PERDUREN PER SEMPRE


Dimarts, 19 de juliol, avui fa 86 anys que les milícies armades van aturar el cop militar del general Franco a Catalunya, la República estava salvada, malauradament el desenllaç de la guerra es va traduir en una dictadura de quaranta anys i molts voldrien que encara durés! Nosaltres volem recuperar els ideals republicans.

La Lurdes ha marcat el ritme de la concentració. Després de saludar i denunciar la repressió, ha recordat que el Joan Andreu, al maig de l’any passat va parlar de la ELA i del seu fill, Pau, que patia aqueixa malaltia. El Pau ens va dir adéu la setmana passada i el Cant dels ocells ha estat dedicat a la seva memòria. Cant de pau, harmonia i també de consol, el Joan Andreu ha dit uns breus mots per agrair el suport i escalf que durant aquests anys hem donat al Pau i a tota la família. Literalment: “En nom d’ell, moltes gràcies per  ajudar-lo a ser més humà i solidari davant una malaltia que l’empresonava dia a dia. I que  en arribar el moment final, el seu darrer acte solidari ha estat donar la  medul·la i el cervell per a la investigació d’aquesta malaltia. Els pares sabem que els somnis dels nostres fills perduren per sempre. Ara reposa en pau. Moltes gràcies".

Després d’aquesta intervenció tan sentida, la Lurdes explica que a Espanya ara comencen a creure’s que moltes acusacions són muntatges i conxorxes entre la premsa i la policia. Justament avui tenim entre nosaltres Marcel Vivet, una víctima d’aquest modus operandi, ell i tants altres dissidents represaliats. La repressió té moltes cares: infiltrats, espiats, falses acusacions, presó provisional…”No ens quedarem pas a casa!” La 3a Joventut sempre plantarà cara als opressors! El Marcel milita a Guanyem Badalona, Poble Lliure, la CUP i és membre de la Intersindical. Ha estudiat història i n’és professor en un Institut de Secundària.
Al maig 
d’enguany, el TSJC va rebaixar la sentència de cinc anys a un i mig de presó, gràcies al recurs presentat per la defensa, Alerta Solidària. Se l’acusa de desordres i atemptat contra un mosso durant la protesta contra la manifestació de Jusapol a Barcelona el 2018. Per aquesta rebaixa de la sentència, sembla que el Marcel no haurà d’entrar a la presó. El cas del Marcel és un dels milers de represaliats que han de fer front a unes sentències desorbitades. Per això cal mantenir encesa sempre la flama de la denuncia. En un moment o altre cridem: Llibertat, Amnistia, fora la monarquia!

Xavier Marcos ens canta Moltes gràcies, d'Èric Vinaixa. Moltes gràcies, dedicada al Pau, a la seva família i a la fortalesa que demostren. Es una cançó que traspua amor dolor i enyorança. Va, un parell d’estrofes: “Va ser fantàstic / conviure amb tu/ mentre els somni va durar. / Hi ha persones que es transformen en record / i no moren mai. // Creu-me. / Si sabessis les vegades que m’inspires, / si sabessis com enyoro els bons moments, / tornaries a la terra amb un somriure.”


La setmana que ve farem balanç d’aquesta temporada abans d’iniciar unes vacances ben merescudes. El cant  dels Segadors posa un punt a l’acte. No és un punt final. És un punt i seguit. Fins dimarts que ve.

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada