Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 5 d’abril del 2022

DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA, DEFENSEM LA VIDA!

5 d’abril, dimarts. Sol i fred. Ens arraulim sota Roger de Llúria per denunciar una altra vegada la repressió. Tenim una bona notícia: David Solé ha estat absolt. Detingut a Barcelona arran de les protestes contra la sentència dels presos polítics, ha passat vora tres mesos a la presó. El cant dels ocells ens recorda la tristesa de la persecució política de l’independentisme. Cridem: Llibertat, Amnistia, fora la monarquia!

Sílvia Labodia
ens parlarà de la sanitat pública. És activista del Grup de Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona. Ens posa al corrent de la manca de personal sanitari, exigeix visites presencials, explica la situació de la Sanitat primària i ens convoca a la manifestació d’aquest dijous que ve, 7 d’abril, Dia Mundial de la Salut, a les 7 de la tarda a la plaça Imperial Tàrraco. Defensar la sanitat pública és defensar la vida! Des del 2013 forma part del grup de treball en defensa de la sanitat pública que lluita per un canvi de model de sanitat de titularitat, provisió i gestió cent per cent pública. Els anys de pandèmia ha posat en tensió la sanitat, ara que sembla que ja s’ha acabat, és hora de revertir una situació que s’arrossega de fa molts anys. De les retallades del 2008 i potser d’abans i tot. Ara es viu una situació greu de desmantellament de la sanitat pública per part del govern de la Generalitat i això s’ha d’aturar. L’acció és doble: recollida de signatures per revertir la privatització de la sanitat i la convocatòria de la manifestació del dia 7 a les set de la tarda, per la qual cosa es demana el suport de la població, dels usuaris i dels treballadors de la sanita pública. Aplaudim la Sílvia i la seva intervenció. Aquí ho teniu tot la mar de ben explicat.

Xavier Marcos canta A força de nits de Lluís Llach. L'última estrofa ens pot servir de síntesi per entendre la cançó: "A força de nits / envejo el nou dia, /malgrat el botxins / de raons i de vides. /No oblidem cap nom: /caldrà fer memòria / per no repetir / el pas d'una història. Ens ha agradat la cançó i piquem de mans.

La Lurdes recorda els actes d’aquesta setmana. Dijous a les 7 de la tarda, com ja s’ha dit, hi ha la manifestació a la plaça Imperial Tàrraco en defensa de la Sanitat Pública. El mateix dia, a dos quarts de vuit, a la Cambra de Comerç, la presentació de l’últim llibre de Gonzalo Boye. Magí Sunyer, professor de literatura a la URV, parlarà dimarts que ve dels Mites republicans.

Dins l’espai Pren la paraula, ens fa una al·locució el senyor Miquel Fàbregues, exponent preclar de la 3a joventut que cada dimarts ens honora amb la seva presència. Ens parla de la llengua. A tall de síntesi he apuntat unes quantes frases fetes que entren de ple en el tema: Ficar cullerada. Fer passar bou per bèstia grossa. Té mala peça al teler. Som flacs i vulnerables, cosa que ens deixa amb el cul a l’aire. I finalment presenta les seves credencials quan entra en un espai on hi ha gent: un Bon dia!, sonor i clar, ja informa tothom que ha entrat un que parla català i que demana que li’n parlin. També el podem fer servir, és molt pràctic i el seu ús no representa cap despesa.

El cant dels segadors comiat i, alhora, invitació per la setmana que ve.

DEFENSEM LA SANITAT PÚBLICA!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada