Páginas

Cercar en aquest blog

divendres, 23 de juliol del 2021

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

Així acaba el parlament de Jordi Piqué d’avui, dimarts, 20 de novembre "VISCA LA REPÚBLICA CATALANA".

La Rosa Rossell obre l’acte fent un recordatori de l’editorial “Els pilars de la terra” on explica que els presos ja són al carrer però que la repressió continua intacta. I que la gent surt al carrer  per manifestar el suport als encausats i esdevenen els pilars de la terra al llarg els Països Catalans.

El cant dels ocells dona temps per reflexionar sobre aquest tema. Responem amb Llibertat, amnistia, fora la monarquia!, ben eixordador.

Jordi Piqué pren la paraula per parlar de la proclamació de la II República a Tarragona i de l’obra duta a terme en el curt període de tres anys i mig fins a l’esclat de la Guerra Civil. Jordi és historiador i arxiver, Cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal. Agraeix a la 3a Joventut x la República que l’hàgim convidat i que amb la nostra acció setmanal no vulguem normalitzar la repressió. Fa un repàs dels fets des de les eleccions del febrer del 31, parla dels protagonistes: Pere Lloret, Macià Mallol, Ramon Nogués com a noms propis que representen la majoria d’esquerres i socialista que van guanyar les eleccions, de l’acció simbòlica i executiva del govern municipal: la lluita contra l’atur forçós, l’abastament d’aigua i posar fil a l’agulla al problema escolar… I en l’àmbit cultural i lingüístic la catalanització de les administracions, els concerts a la Pedrera del Mèdol de la mà del mestre Pau Casals. I tants i tants projectes i realitzacions estroncats peel cop d’estat del general Franco i la repressió consegüent. Aquí podeu llegir la magna exposició que ens obsequià. Un fort aplaudiment clou les seves paraules.

Cantem el Cant del poble.

A continuació el Quim informa que “Madrileños por el derecho a decidir”, que va donar un suport total als companys del Silenci que van anar a Madrid durant el judici als presos polítics, han fet una aportació substanciosa a la caixa de solidaritat per subvenir les multes que ha posat el Tribunal de Cuentas a un grup ben nombrós de càrrecs tècnics i polítics de la Generalitat. D’aquí estant el nostre agraïment.

Lluís informa que el dia 22 de juliol hi ha l’etapa Albarca-Escaladei, hi ha gent que hi vol participar. Es dona l’opció de fer-ne algun tram, per exemple de la Morera de Montsant fins a Escaladei, qui n’estigui interessat es calcula que per allà quarts de dotze del migdia sigui a la Morera i es pugui afegir als caminants. El cant dels Segadors posa punt final a l’acte.


IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada