Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 28 de juliol del 2021

NO NORMALITZAREM MAI LA REPRESSIÓ!

Dimarts, 27 de juliol de 2021, a falta de comptador de la vergonya denunciem la repressió que s’abat contra l’independentisme i el republicanisme. La que s’abat contra Marcel Vivet i tants i tants altres. Denunciem la presó de Pablo Hasel, dels Joves d’Altsasu, tenim present la decisió de Dani Gallardo que ha vingut a viure a Catalunya atesa la manca de suports a Madrid. Recordem les paraules que va dir dimarts passat Jordi Piqué quan va agrair a la 3a joventut x la República que no normalitzés la repressió.

Sentim el Cant dels ocells en silenci. El clarinet de Joan Boada ens crida a reflexió. El nostre lema ja està assumit pels que ens concentrem cada dimarts al balcó: Llibertat, amnistia, fora la monarquia!

Avui posem en valor les dones que han contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques. Ho fem a través de les paraules de Carme Oriol, directora del Departament de Filologia Catalana de la URV i comissària de l’Any Palmira Jaquetti, que ens parla de la Palmira poetessa, folklorista, compositora, pedagoga i traductora. Un fort aplaudiment clou les paraules de la Carme. Podeu llegir AQUÍ el text de la seva intervenció.

Acte seguit, Xavier Marcos ens obsequia amb dues cançons que acompanya amb la guitarra: “Viatge a Ítaca”, de Konstantinos Kavafis amb traducció de Carles Riba, de fet cantem la segona part, amb lletra de Lluís Llach que ve a ser una continuació de la primera. I “Tornarem” de Lax’n Busto. Aquesta peça, segons comenta Xavier, és un paradigma dels avatars del poble català en el camí cap a la llibertat, la independència i la República.

És hora del comiat, agafem un mes de vacances merescudes. La 3a Joventut x la República reemprendrà les concentracions el dimarts 7 de setembre, aquí al balcó, a les vuit del vespre. S’anunciarà per les xarxes socials. El cant dels Segadors és, alhora, el comiat de l’acte d’avui i la carta de convit per tornar-nos a veure al setembre.

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada