Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 8 de juny del 2021

DEBAT CONSTITUENT

Avui dimarts 8 de juny ens trobem de bell nou al Balcó. El Comptador de la vergonya ens diu: Carme Forcadell, 1.173 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep rull, 1.205 dies. Oriol Junquera i Quim Forn, 1.314 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.331 dies. Pablo Hasél, 112 dies. El joves d’Altsasu, 1.666 dies. afegim-hi els 3.000 represaliats de l’àmbit independentista i republicà. Els exiliats a Brussel·les: Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Valtònyc. I a Suïssa: Marta Rovira i Anna Gabriel. ¿Per què tant de patiment?

El Cant dels ocells posa una mica de bàlsam a aquestes ferides obertes. Llibertat presos polítics!, cridem amb força.


L’Agustí Valls ens parla del Debat Constituent. Hi ha hagut dos anys de treball en petit comitè. L’objectiu és determinar com volem que sigui el nostre país. Ens explica com podem entrar al qüestionari. El pot contestar tota persona empadronada a Catalunya. Tothom hi pot participar: independentistes, equidistants i unionistes. Es pot contestar del juny al desembre d’enguany. Un fòrum processarà les dades. Es presentarà al Parlament de Catalunya. Una empresa informàtica vetlla per la qualitat de les dades. Es preserva la privacitat. El qüestionari consta de 143 preguntes repartides en set 7 àmbits, com és ara, drets civils, drets socials, immigració, estructura social i política, separació de poders, entre d’altres. Cada pregunta conté quatre respostes a triar. Hi ha vídeos explicatius, el projecte promou que la gent parli entre ells.  Hi ha xats locals per interactuar i, també, debats telemàtics en què s’hi pot participar. Es pot entrar i sortir sempre que es vulgui per contestar o rectificar les preguntes. Es pot justificar legalment que una persona contesta les preguntes. Una persona no pot contestar les preguntes més d’una vegada. Com més respostes hi hagi tindrem més força per exigir als polítics que ens facin cas. Tenim sis mesos, doncs peer contestar i aclarir les cosa: decidir quina catalunya del futur volem. Les paraules de l’Agustí han estat seguides amb molta atenció i amb un fort aplaudiment.

      

Hem cantat “El meu avi”. S’ha informat que el primer d’Octubre es preveu anar a Waterloo a commemorar els quatre anys del Referèndum al costat dels exiliats a Bèlgica. La iniciativa ha sortit dels avis i àvies de terrassa per la LLibertat. S'ha fet un sondeig a mà alçada i una vintena de persones han respost positivament. A mesura que es tinguin més detalls s’anirà concretant el tema. 

Dimarts que ve, 15 de juny, la trobada es farà al tram de la Rambla que toca al Balcó, a la part de l’ombra per tal de sostreure’s tant com es pugui d’aquesta calor de principis de juny que sembla del bo de l’estiu. Amb el Cant dels segadors acomiadem la concentració.

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS!

RETORN DELS EXILIATS!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada