Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 10 de març del 2021

CADA DIA ÉS 8 DE MARÇ!

L’ensendemà del 8 de març també és 8 de març, cada dia ho és! Així de clar ho ha deixat la Lurdes quan ha fet la presentació de l’acte de la 3a joventut allà dalt al Balcó de la Mediterrània, avui, dimarts 9 de març. El Comptador de la vergonya no perdona. Carme Forcadell porta 1.082 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.114 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.224. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.240. Pablo Hasél, més de tres setmanes. Els Joves d’Alsasu, 1.575 dies. L’exili a Bèlgica, Suïssa, Escòcia. Els prop de 3.000 represaliats i represaliades per la causa independentista i republicana.

El Joan i el Lluís han entonat El cant dels ocells a través del qual hem sospesat la ignomínia de tanta repressió sobre les nostres espatlles. LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!


Seguidament, Rosa Vidal, metgessa  de família, ginecòliga i activista social ens ha explicat la seva lluita iniciada l’any 1981 amb una colla de dones combatives que van crear el Centre de Planificació Familiar de Tarragona, el Planning, el primer fundat fora de Barcelona. Després vindrà la projecció cap a altres indrets com Valls. Era el temps en què tot estava per fer i tot era possible, el temps de les lluites compartides. Com ara, vaja. Iniciaren un camí desconegut, en un món en què els ginecòlegs eren homes i amb visió masclista. Ens ha explicat la història recent: la de les dones que no tenen veu. Les preses de Mas d’Enric. Hi va entrar com a ginecòloga, la Roser. Dones maltractades pels homes del seu entorn.Dones que no poden criar els seus fills. Ens demana que siguem la veu de les dones que la societat ha silenciat. Ha fet referència a la Maria Mercè Marçal, tot un referent de la lluita feminista. Podeu llegir el text complet aquí

Josep Maria ha dirigit Bella ciao, cantada a pler pels més de cent congregats als peus de Roger de Llúria. Ens convoquem per dimarts que ve. El cant dels Segadors és la cirereta de la reivindicació d’avui.

 


RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada