Páginas

Cercar en aquest blog

divendres, 12 de març del 2021

JA TENIM 3 ANYS!!!

 Persistim i resistirem

Per la nostra edat ja som conscients que mirem més endarrere que endavant. Hom arriba a una certa maduresa que gira el cap per recordar què i com ha estat la seva estada en aquest món. I quan l’explica als seus nets no dubta a posar-hi un cert aire d’heroïcitat als seus relats per deixarlos una mica bocabadats i entusiasmats amb els seus avis i àvies.

D’aquesta manera la gent gran ens convertim en un referent, no sols pels
nostres fills, sinó pels nostres nets. Per això ens hem convertit en la “tercera”, per deixar memòria de les nostres “segones” i “primeres”. El que no ens havíem plantejat mai és que haguéssim de tornar a mirar endavant, de replantejar-nos el nostre futur des de la nostra “tercera” i haver-nos de denominar de nou “joventut”: som la “tercera joventut”.

Davant els esdeveniments dels darrers anys uns col·lectius d’avis i àvies de Catalunya sortim al carrer cada dia uns, cada setmana uns altres per reivindicar aquest futur que volem per als nostres nets en el marc d’una República Catalana, justa, solidària, sostenible i lliure.


Persistim reivindicant un país on viure en llibertat, en democràcia, en igualtat en drets i deures, en solidaritat i en pau. En què ningú se senti exclòs ni pel seu origen, ni per les seves idees, ni per les seves creences.


Per aquestes raons van aparèixer en la nostra societat uns col·lectius d’avis i àvies arreu de Catalunya, seguint l’exemple dels avis i àvies de Reus x la Llibertat, sota el nom de “Taca d’Oli”, per reivindicar la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn dels polítics exiliats i exiliades per un judici i una condemna injustificables, posar fi a la repressió del poder judicial i dels cossos policials contra els manifestants independentistes per estendre la por, sobre tot entre els més joves.


La “3a joventut x la República”, col·lectiu d’avis i àvies de Tarragona, aquest mes de gener passat va ser el tercer any que cada dimarts a les 11h del matí sortim, primer per totes les places de Tarragona i ara al Balcó de la  Mediterrània. Una concentració que convida cada dimarts a una persona perquè ens dirigeixi unes paraules,malgrat que la pandèmia ens ha obligat, per la salut i benestar dels avis i àvies, haver d’anul·lar algunes setmanes aquestes concentracions.


Moltes són les activitats que al llarg d’aquests tres anys la “3a Joventut x la República” hem dut a terme. En primer lloc donar suport a altres col·lectius de diferents pobles de Catalunya, sobre tot els més propers  i en segon lloc hem organitzat i participat en trobades de tots els col·lectius de “Taca d’Oli” a Montserrat, Balaguer, Reus, La Pobla de Mafumet, Vic, Santa Coloma, Torredembarra, Tortosa, Cambrils, Mont-roig, Riudoms,…Vam anar a la Universitat Catalana d’Estiu a Prada de Conflent, i al Parlament de Catalunya a entregar un Manifest per la unitat, al MH President de la Generalitat. Hem fet concentracions setmanals davant la presó de Mas Enric per donar suport a la presidenta del Parlament de Catalunya, MH Carme Forcadell i a la seva família. Aportació econòmica de la campanya “Protegim als nostres sanitaris” de l’hospital Joan XXIII, amb ANC i Òmnium. El Manifest d’Autoinculpació i la recollida de 1229 signatures que vam entregar a Fiscalia. La Setmana Solidària amb motiu del segon aniversari de les nostres concentracions. Presència a les manifestacions de Madrid, Estrasburg, Brussel·les i ara fa un any a Perpinyà, amb la visita d’uns dies per la Catalunya Nord, i seguim!

Resistim els embats amb els que dia a dia els poders estatals intenten afeblir la nostra persistència en manifestar una AMNISTIA per tots els empresonats i encausats, per molt que s'entestin a dir que no és possible, que posi punt i final a tanta repressió. Volem que el poble caatalà pugui tenir un REFERÈNDUM que deixi molt clar quina és la voluntat dels seus ciutadans. La nostra és molt clara i ferma: LA REPÚBLICA CATALANA.


3a Joventut per la República Tarragona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada