Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 8 de juliol del 2020

EL CONSELL PER LA REPÚBLICA CATALANA


Dimarts, 7 de juliol de 2020. Una vuitantena llarga de persones ens trobem al Balcó de la Mediterrània perquè hem sentit la crida de la 3ª Joventut x la República. El Comptador de la Vergonya desgrana sense compassió els dies que els presos polítics es troben entre reixes. Tenim present els integrants del Govern a l’exili: Carles Puigdemont, Meritxell Serret, Toni Comín, Lluís Puig i Clara Ponsatí; les dirigents Marta Rovira i Anna Gabriel. No ens oblidem dels represaliats que a Catalunya pugen a la xifra de més de cinc-centes persones. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez porten 995 nits a la presó. Oriol Junqueras i Quim Forn, 978 nits. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 869 nits. I Carme Forcadell, 837. No ens oblidem de Dani Gallardo amb 260 dies a la presó. Els joves d’Alsasu, 1.329 dies. Aquesta nòmina de la ignomínia s’allarga amb els noms de Pablo Hasel, Valtònic i Adrià Carrasco.

El silenci ha acompanyat les notes del Cant dels ocells. I el crit de Llibertat presos i preses polítiques ha omplert tot l’espai. Acte seguit ha pres la paraula el Dr. Xavier Allué que ens ha parlat del Consell per la República Catalana com a entitat que està per sobre dels partits polítics i ve a ser com l’embrió de la Presidència de la República Catalana amb els seus objectius i valors. Disposa d’una App per rebre informació actual de totes les notícies. 

El Dr. Allué és el responsable del Consell Local de Tarragona ciutat on hi ha uns vuit-cents inscrits. Les eleccions al Parlament de Catalunya que sembla que seran a la tardor d’enguany plantegen dubtes de cara a la coexistència dels partits i del Consell. Agraïm les paraules adreçades. Restem uns minuts en silenci. 

Informem els concentrats que dimarts que ve la convocatòria s’avança a les set de la tarda per assistir a l’acte de presentació del llibre de Gonzalo Boye que es farà al Passeig de les Palmeres. El cant dels Segadors posa punt final a l’acte.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada