Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 10 de desembre del 2019

PER SEMPRE CRIDAREM: LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

El Comptador de la vergonya augmenta dia a dia: Ferran, Germinal, Guillem, Alexis, Jordi, Xavier i Eduard, 78 dies a la presó. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 658 dies. Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 768 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 785 dies. Les notes del Cant dels ocells ens recullen en el silenci. Sempre cridarem Llibertat presos i preses polítiques!

S’informa que el grup de teatre La Teatrera actuarà a les set de la tarda a l’auditori de Vila-seca de Solcina per recollir fons per subvenir un hospital de Guatemala. 

CLICA PER VEURE EL VÍDEO
Avui pren la paraula, Jordi Freixa, conegut artísticament coma Jordi Català. President Ateneu de Tarragona. “Qui balla està lluny de la baralla”, aquest és el lema que escampa arreu. Acaba de publicar un  llibre de cançons que porta incorporat un CD. L’objectiu és normalitzar la llengua a través de la música ballable. Comença a dedicar-se a l’activitat musical als set anys. Vol fer política amb la música. El 1977 fa poesia roc per donar un pas endavant a tot el que representaven Els setze jutges. Musica poetes catalans i europeus. ¿Per què ho fa? Perquè la gent es diverteixi ballant en català, vet-ho aquí. Crea l’Orquestra Paper de tornassol, música rock amb lletres existencials. Es compromet amb la campanya de Normalització Lingüística i per això portava la Norma a tot arreu. A partir 1.983 vol normalitzar el ball amb cançons pròpies. Es considera un precursor del rock català. Ha participat, també amb el grup Fan Fan i Claudinet. Una manera de mantenir l’existència de la llengua és ballar en català. Això és el que ha fet, fa i farà. Com a epíleg, llegeix la poesia de producció pròpia: “Som un País, som una Nació.” Aquí en llegireu més detalls.


A continuació cantem L’estaca i fem el tomb per la Rambla. S’informa que a la trobada de dimecres24 de desembre es farà cagar el tió. Els avis i les àvies poden portar els nets per participar en aquesta tradició ancestral. Cantem Els segadors. I ens congreguem per a dimarts que ve.

PAU, AMNISTIA I REPÚBLICA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada