Páginas

Cercar en aquest blog

dijous, 4 de juliol del 2019

TARRAGONA - ESTRASBURG

Amb canvi d'horari i molta gent a Estrasburg, ha començat puntualment a les 8 del vespre la trobada setmanal. Érem una setantena de persones. 

La Fina  ha obert l'acte denunciant el tractament que ha fet el president del Parlament Europeu dels tres eurodiputats Puigdemont, Junqueras i Comín que, per culpa de la repressió espanyola, avui no han pogut asseure's a l'hemicicle europeu. El cant de L'estaca ha culminat aquesta part. 


En acabat Jesús ha llegit cinc poesies de Joan Brossa de qui enguany celebrem el centenari del naixement (España, Final, Països CatalansElegia. Els textos estan emmarcats en la realitat política del franquisme i les seves conseqüències: La pau de l'abisme, on blasma els vint-i-cinc anys de pau; España, és una denúncia dels eufemismes que feia servir el règim dictatorial per no dir les coses pel seu nom; Final!, dedicada a la mort del dictador, que acaba amb un: "Una abraçada, amor, i alcem la copa!", Països Catalans i Elegia, dedicada a la mort de Salvador Puig Antich.


Aquesta vegada ens hem estalviat la passejada per la Rambla. Acte seguit s'ha informat que continuen les concentracions davant la presó de Mas d'Enric per donar suport a la Presidenta Carme Forcadell, cada dijous a les vuit de la tarda. 

Per finalitzar, cantem Els segadors i cridem a cor què vols: Llibertat preses polítiques!  Llibertat presos polítics! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada