Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 28 de maig del 2019

VELLS MES NO CADUCS

"Avui la Maite Blay ens ha donat una lliçó de saviesa, reflexió i vindicació. S'ha adreçat a la 3a Joventut per la República amb unes paraules de Teresa Pàmies: Vells mes no caducs. A partir d'aquí les cites d'autoritat no han cessat. José Saramago: Vull que els joves sàpiguen que els vells som aquí per treballar. Sherry Turkle: En defensa de la conversación. Ricard, Lahoz, Plató, Aristòtil, Ciceró, Diotima, Svetlana Aleksiévitx, Alba Sotorra, Homer, Dolors Montserdà, Teresa Batet. És evident que si voleu saber què diu de cada una haureu de llegir el seu text magnífic a través de l'enllaç que hi ha al blog, fent clic AQUÍ. Ens ha explicat el concepte de república de Ciceró i el que és més vigent actualment. 
Ens ha dit que en un moment de crisi com l'actual, les urgències fan que deixem per més tard el diàleg, les converses que exigeix la política. I per acabar ha posat l'exemple de dones importants: Diotima, Alba Sotorra i la sevaComandant Arian, un milió de dones russes lluitant a la II Guerra Mundial, i la nostra Teresa Batet que impulsà des de l'Ajuntament de Tarragona la Conselleria de salut i medi ambient. I pregunta, la Maite, ¿No ens agradaria un diàleg entre ella i altres dones i homes d'ideologies diverses que ens ajudés a pensar quina classe de república volem? Cap daona en l'obli, demana la Maite i et contestem des de la 3a Joventut: Maite, cap dona en l'oblit!





L'últim record és per una dona lluitadora, La Carme Forcadell, injustament empresonada i jutjada.




Bella Ciao, L'estaca i Els segadors protagonitzen el cant i el tomb per la Rambla demana una vegada més: Llibertat preses polítiques!


Salut i República!!!
Jesús

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada