Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 20 d’abril del 2022

VACANCES EN PAU!

Dimarts, 19 d’abril. Tornem a sortir al balcó per clamar a favor dels exiliats, dels perseguits, dels represaliats. I pels espiats per l’operació Pegasus. El cant dels ocells ens fa pensar en aquest estat de coses i ens referma contra la repressió.
Llibertat, amnistia, fora la monarquia! cridem a cor què vols.

Avui la Bea Sánchez ens parlarà de Hammada (Associació d’Amics del Poble Sahrauí). Hammada és un altiplà característic dels deserts, de superfície ondulant, cobert de sorra i amb moltes pedres. Ens il·lustra el Joan Andreu. Amb aquest títol, l’any 2018 el director de cinema Eloy Rodríguez va realitzar un documental de producció sueca, noruega i alemanya que explica el drama del poble sahrauí oblidat i abandonat. El podeu veure a you tube. El professor d’Història de la Universitat de Barcelona, Dr. Alberto Maestre, ha publicat fa poc el llibre:
Un pueblo abandonado, on es detallen les característiques del poble sahrauí des del període precolonial fins a l'actual tot repassant els enganys de les polítiques dels diferents governs espanyols. Ara hem vist com el govern actual ha venut el dret d’autodeterminació i l’ha trasformat en una autonomia de l’estat marroquí. I ja sabem quin pa s’hi dona amb això de les autonomies… Entrem en matèria, la Maria Montserrat, vicepresidenta de l’Associació no ha pogut venir per motius personals, així doncs té la paraula la Bea Sánchez tal com s’ha dit abans. Desglossa amb verb clar el projecte Vacances en pau, que consisteix a acollir xiquets sahrauís per part de famílies tarragonines en règim d’acollida durant els dos mesos d’estiu, quan la vida als campaments de Tindouf és extremadament dura. Per als xiquets és una experiència única, és un aprenentatge i un intercanvi, alhora, cultural, relacional, tecnològic, geogràfic, històric, lingüístic… També aprofiten l’estada tarragonina per rebre atenció sanitària si els cal. Hi ha convenis amb associacions i fundacions per tal que la seva estada aquí tingui el màxim de qualitat humana i social possible. Des del públic li pregunten si el temps de compromís de les famílies acollidores és de dos mesos o pot ser flexible. La Bea contesta que sí, que són dos mesos, els que corresponen a l’estiu. Qualsevol persona que tingui interès en el tema es pot adreçar a l’Associació a través d’aquests contactes: 

Tl 609 14 65 39. 

C-e: catalunyasahara@gmail.com

HAMMADA: 635 90 87 82. 

hammadassociacio@gmail.com


Agraïm les paraules de la Bea i les aplaudim amb entusiasme.


Jesús canta He mirat aquesta terra, de Salvador Espriu, amb música de Raimon. Hi apareixen elements mítics de l’obra de l’Espriu, el paisatge de Sinera representat pels rials fressats per la força de l’aigua de la pluja com si fossin cavalls desbocats, la llum marinera de llevant, la posta muntanyenca de ponent. I el record macabre dels seus morts que riuen d’estar sempre junts. Que gran ets, Espriu! Que gran, Raimon; que saps posar solfa a la lletra del nostre poeta!

Maria del Carme Solé pren la paraula per llegir la poesia “Llàgrimes de Montserrat”, que podeu llegir íntegra aquí. Joan Andreu ens informa que la setmana que ve parlarà la Rosa Maria Codines. I a continuació ens explica els actes d’aquesta setmana. Avui a la una del migdia hi ha la roda de premsa conjunta de l’independentisme per denunciar les espies de Pegasus. Tot pinta que hi ha el govern espanyol darrere. Avui a les 19h presentació de Les hores incertes, de Quim Torra, a l’Antiga Audiència. Diumenge, 24 d’abril, a les 19h a l’estàtua dels Despullats concentració “Aturem la guerra d’Ucraïna”. Es recorda que hi ha la vidriola groga que accepta tot tipus d’aportacions econòmiques per sufragar els càstigs monetaris que imposa el règim contra els independentistes i republicans. Es recorda que el dimarts 3 de maig la trobada de la 3a Joventut x la República es farà a Vic. S’organitzaran autocars per anar i tornar. Se sortirà a quarts de nou del matí, ens concentrarem amb els avis i àvies de Vic a les 11h, després hi haurà una visita guiada per la ciutat, a continuació dinarem plegats i en acabat baixarem cap a casa. El preu serà d’una trentena d’euros per cap, tot dependrà del nombre de persones que s’hi apuntin. És un acte per impulsar la Taca d’Oli per tal d’aplegar l’independentisme amb actes unitaris. Cal que creguem en la força del poble. El poble unit jamai serà vençut!

El cant dels segadors posa la cirereta a la jornada d’avui.

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada