Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de març del 2022

NO A LA GUERRA, NO A LA REPRESSIÓ!


Dimarts, 1 de març. Sol de primavera. Gent que s’espera. La repressió no s’atura. Avui, Albert Baiges, de Montbrió i Eulàlia Reguant seran jutjats per tribunals espanyols. El primer per un tuit contra el borbó i la segona per negar-se a contestar a les preguntes de l’extrema dreta en el judici contra els presos polítics. Tot ho explica molt bé el Joan Andreu. Seguidament es llegeix el Manifest de la 3a Joventut x la República contra la guerra d’Ucraïna que no és res més que un al·legat contra totes les guerres que existeixen en el nostre planeta. Aquí el podeu llegir. Cridem, NO A LA GUERRA. Es fa un minut de silenci i sentim els Cant dels ocells. Llibertat, amnistia, fora la monarquia!

A continuació, el Lluís d’Arran, del grup de suport a l’Albert de Montbrió, llegeix el manifest contra la repressió. Llegiu-lo aquí mateix. El Lluís explica que la citació policial a l’Albert es va fer en temps de pandèmia en ple confinament i que no se sabia exactament per què el citaven. Més tard es va saber que de terrorisme. Al final ha quedat d’injúries a la corona, cosa que li comportarà uns 700€ de multa. Ens diu que davant la repressió cal prendre consciència i organitzar-nos. L’aplaudim.

Dos anònims i Cançó sense nom, de Lluís Llach surten de la veu i de la guitarra del Xavier: “Maleïdes les guerres i aquell qui les va fer!” “Ja m’agafen i em lliguen i em posen a la presó.” “¿On vas amb les banderes i avions / i tot el cercle de canons / que apuntes al meu poble?” Amb aquests fragments ja n’hi ha prou per veure com en són d’adequades les cançons en el context de guerra i de repressió.

La setmana que ve la dona ocuparà la part central de l’acte. La 3a Joventut llença un projecte de participació anomenat Pren la paraula per tal que els participants en les concentracions, en un temps breu,  expressin idees, experiències i sentiments vinculats als objectius de les nostres trobades setmanals. S’anuncia que avui a les set de la tarda, a la plaça de la Font hi haurà una concentració convocada pels ajuntaments catalans a favor de la pau i en contra de la guerra. El cant dels Segadors ens dona coratge per continuar la lluita contra tota injustícia. Fins dimarts que ve.

NO A LA GUERRA!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada