Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 15 de març del 2022

EL COMERÇ DE PROXIMITAT DIU: EN EL POT PETIT HI HA LA CONFITURA BONA

Dimarts, 15 de març. Dia brúfol al Balcó. Poca gent. Dia de vaga a l’ensenyament. Vent desagradable. Març, marçot, / mata la vella a la vora del foc / i a la jove si pot. Denunciem la repressió que, amagada, continua colpint les files independentistes. No a la guerra! Sí a la pau! No a les guerres! Sí a la pau! El cant dels ocells ens invita a reafirmar-nos a plantar cara a la repressió i a oposar-nos a la guerra. El nostre lema es fa sentir: Llibertat, amnistia, fora la monarquia! El Joan ens anuncia que la Guardiola groga té la boca oberta per rebre les nostres aportacions solidàries. Avui fa vuit dies es vam arreplegar 265€ que van anar a parar a la solidaritat amb Ucraïna.

Avui parla Salvador Minguella, president de la Via T, associació que aplega entre 120 i 130 botigues del comerç de proximitat. “Treballem per defensar els interessos del nostre comerç i crear una gran marca de proximitat. Volem generar una oferta comuna i atractiva. Impulsem campanyes solidàries, botigues al carrer, descobrim barbarismes, Bonus Comerç, t’ho portem a casa.” Salvador Minguella desgrana objectius, propòsits i accions de la Via T: donar serveis, promoure la ciutat, pintar els mòduls de Fecsa de la Rambla i parets que tanquen finques, fil musical als carrers, i també flors. Haver de gestionar el petit comerç és complicat perquè s’hi han d’esmerçar moltes hores amb mitjans escassos. Explica que fa vint anys es va fer un estudi
que les botigues que arriben a la tercera generació són escasses. Hi ha mancances en el tema digital. Mantenir un lloc web o Instagram es fa a base de temps, mitjans i ganes, sempre hi falta una cosa o altra… Les botigues cal que es renovin cada cert temps, en el petit comerç això és complicat. S’hauria de partir com a mínim d’una superfície de 200, 300 o 400m2. L’especialització és l’esperança del petit comerç. El tracte al client és bàsic per mantenir un comerç de qualitat. Apostem pel petit comerç! Aplaudim el Salvador i les botigues que representa.

Xavier Marcos canta “Bressol de tots els blaus”, de Lluís Llach, d’aquesta manera homenatja la mar que és testimoni dels nostres anhels i il·lusions. “El meu amic el mar / té el coratge d'un déu exaltat. / I quan s'omple d'aire el meu velam / seguim un joc incert.” Tant de bo se’ns encomani per sempre el seu coratge!

Dimarts que ve ens parlarà Mateu Turró sobre la visió republicana de les infraestructures de Catalunya.

Avui engeguem Pren la Paraula. Ens parla Pere Vidal d’un llibre subtitulat: Les vivències de les dones de les Garrigues. Ens explica la guerra civil del 36 viscuda en aquesta comarca. La cerca de refugis durant els bombardejos, la fugida cap als masos més segurs que no pas els pobles, i la retirada dels republicans davant l’embat dels nacionals. Gràcies, Pere, per les teves paraules. El col·lectiu Silenci que es planta cada dia davant el Parlament de Catalunya demà, 16 de març, tindrà la presència de TV3 que filmarà l’arribada a Barcelona i el trasllat fins davant del Parlament.  Dimecres de la setmana que ve, dia 23, es preveu que sigui l’últim dia de plantada davant del Parlament, per aquest motiu es demana que s’assisteixi aquests dies a l’acció. Entonem Els segadors contra el vent i les adversitats.

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

NO A LA GUERRA!

NO A LES GUERRES!

SÍ A LA PAU!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada