Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 9 de febrer del 2022

DEFENSEM LA NOSTRA LLENGUA!

De nou el Balcó ens acull per fer la nostra concentració de cada dimarts des de fa quatre anys. A poc a poc hem anat arribant i sumant així el nombre d'assitents, deunidó els que érem avui!. Als voltants de les onze el Pep ha donat la benvinguda i hem començat l'acte recordant els presos polítics, ara indultats però no amnistiats, els axi
liats, els represaliats i també la nostra llengua perseguida i atacada en el dacurs de la història i que ara torna està a mercè de la justícia espanyola.Tot seguit hem escoltat en silenci els músics tocant el Cant del Ocells.

LLIBERTAT, AMNISTIA. FORA LA MONARQUIA!

El tema central d'avui ha estat la llengua i en aquest sentit hem explicat i recordat el debat que va tenir lloc, ahir dilluns, a la comissió de peticions de l'Eurocambra sobre la sentència del 25% de castellà a les escoles. Feu clic aquí i podreu informar-vos al respecte.

Ha vingut l'Esther Ferré Sarabia per parlar-nos d'una educació de qualitat, lliure i en català. El Pep ens l'ha presentat com a Psicopedagoga i treballadora en el món de l'Educació en l'EAP (Equip d'Assessorament Pedagògic) i CRP (Centre de Recursos Pedagògics) del Tarragonès, i actualment vicepresidenta d'Ômnium del Tarragonès. L'Esther ha fet una exposició clara, detallada i ben estructurada de la situació del català a la nostra ciutat tan en l'ús oral com escrit de la llengua, de la poca necessitat que té la població d'utilitzar-la en el dia a dia i de l'obligació que tenim tots de defensar-la, exigir-la i parlar-la sempre i arreu. Ha fet esment de la influència negativa en la llengua de l'organització social del territori en habitatges i nuclis de població i la distribució dels alumnes en els centres educatius. Hem de mantenir viva la flama de la llengua que està sotmesa a moltes ventades que intenten apagar-la!. Per llegir el text clica aquí.

En Xavier Marcos ens ha fet gaudir d'allò més amb la cançó que li ha demanat  l'Esther. Ha cantat, País Petit de Lluís Llach. Molt bé Xavier!!!.


S'ha informat que el proper dimarts vindà el President d'Òmnium Tarragonès, en Zacarias Henar i que el dimercres dia 16 el companys de Cambrils ens han convidat a la celebració dels seus 4 anys de lluita setmanal per la independència amb la companyia del MH President de la Generalitat, Quin Torra i Pla, per anar-hi ens trobarem a 2/4 d'11 a la Plaça Inperial Tàrraco per organitza-nos i marxar plegats.

El cant dels Segadors, el nostre himne, interpretat pels músics i cantat per tots els assitents 
ens diu que això s'acaba i fins la setmana vinent!!




INDEPEDÈNCIA!!!
LLIBERTAT, AMNISTIA. FORA MONARQUIA!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada