Páginas

Cercar en aquest blog

dijous, 16 de setembre del 2021

LA LLUITA CONSTRUEIX ELS NOSTRES DRETS

Dimarts, 14 de setembre. Tornem a l’esplanada del Balcó. El Comptador de la vergonya ja no compta dies, compta nombre de represaliats i actuacions vergonyoses de la fiscalia i de la judicatura. Avui hem sabut que la fiscalia del Tribunal Suprem recorre l’absolució de Tamara Carrasco i que l’Audiència Nacional processa 13 membres dels CDR de Sabadell acusats de terrorisme. D’aquí estant ho denunciem. El Cant dels ocells ens referma en la lluita contra la repressió. Crits de Llibertat, Amnistia, Fora la Monarquia.

L’Anna Guasch Pujolà, lluitadora, sindicalista, activista, pacifista ens parla en passat, present i futur de les lluites viscudes i com ho hem de fer  per afrontar les que vindran. És una dona de Tarragona, projecte de l’Ajuntament de la ciutat per posar en valor les dones que han lluitat pels drets socials, polítics, sindicals de la gent. Amb paraula clara i convincent, l’Anna, desgrana les lluites en què ha participat: a Tabacalera, la posada en marxa del centre de planificació per donar suport a les dones, les accions contra l’OTAN i les guerres, com la de l’Irak. I tantes i tantes lluites. Conclou que els drets individuals i col·lectius s’aconsegueixen amb la lluita, res no se’ns dona sense que ho demanem o exigim. Ens demana que ens tornem a guarnir de color groc que és el color que ens va cohesionar en la lluita que hem servat fins ara, en la lluita que d’ara en endavant serà per l’amnistia, per l’autodeterminació, per la independència i per la República Catalana. Podeu llegir aquí les seves paraules.

Xavier Marcos amb la seva guitarra i veu ens ofereix una peça molt significativa: Tornarem, de Tomàs de los Santos i de Borja Penalba. Deixeu-me escriure l’última estrofa: Tornarem i serem milions/ i obrirem els camps de joia i de brots,/ i serà poble nostre nom,/ i seran futur les nostres llavors/ i tornarem sempre entre la pols. La setmana passada em va passar per alt de dir el nom de Federico Hilario que participava en les nostres concentracions i que dissortadament ens va deixar per sempre, ACS.

Ens emplacem per dimarts de la setmana que ve. El tema serà Santa Tecla, ja que ens trobarem en la voràgine de la festa Major. El cant dels Segadors ens demana que estiguem alerta, que no defallim. La lluita continua!

IN-IN-INDEPENDÈNCIA

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada