Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 23 de juny del 2021

TOTS JUNTS CONTRA LA REPRESSIÓ!

Dimarts, 22 de juny de 2021. Comptador de la vergonya. Carme Forcadell 1.187 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.219 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.329 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.345 dies. Pablo Hasél, 126 dies. Joves d’Altsasu 1.687 dies. El cant dels ocells posa punt final a la vergonya del comptador. Cridem: Llibertat, amnistia, fora la monarquia!

Parla Benet Salellas, advocat de la defensa de Jordi Cuixart. Confia que el Tribunal Europeu dels Drets Humans condemni Espanya per vulneració del drets fonamentals. “Volem que Estrasburg reconegui i repari el dolor no només dels presos del Primer d’Octubre, sinó també  dels exiliats i dels més de 3.000 represaliats”. Valora positivament  la sentència del TEDH que depèn del Consell d’Europa contra la sentència dels fets del Primer d’Octubre. Ja s’han presentat els recursos de Cuixart, Rull i Turull. A mesura que el Tribunal Constitucional resolgui se n’aniran presentant més. És important utilitzar aquestes eines per aturar una justícia espanyola desbocada i sense criteri democràtic. La condemna de Jordi Cuixart ha de ser útil per tot el moviment independentista. I que la presó reboti com un bumerang contra el sistema judicial espanyol. Diu que els indults no són mesures de justícia perquè no reconeixen el dolor dels que pateixen presó ni de les seves famílies. Hi Ha una desconfiança i un descrèdit del sistema judicial espanyol. Els indults no són cap garantia  que no es pugui repetir contra persones com Marcel Vivet i tants altres. Volem una república basada en la justícia i en la defensa dels drets democràtics. Volem l’exercici del dret d’autodeterminació i la consecució de la República catalana. No sabem  si algú ha renunciat a alguna cosa per fer possibles aquests indults. El moviment popular, moviment d’esperança ha nascut des de baix i ha aconseguit que els polítics tiressin endavant. Convé reconstruir objectius i calendari i ha cabat: “Seguirem lluitant fins a aconseguir-ho. Visca la terra!”

Cantem el cant dels Segadors. VISCA CATALUNYA LLIURE!


RETORN DELS EXILIATS!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!


Seguidament ens adrecem davant dels jutjats per fer mitja hora de silenci mentre acompanyem Lluís Pastrana.  Un centenar de persones ens hem plantat davant dels jutjats exhibint cartells que han estat motiu de la denúncia contra Pastrana. A dos quarts d’una entra a les dependències Judicials per declarar davant la jutgessa. En sortir, Benet Salellas declara que han explicat a la jutgessa en quin context s’han fet servir els cartells que denuncien l’actuació dels mossos racistes que han insultat el jove Wubi, perquè era negre. Els cartells expressen una opinió sobre fets greus que han protagonitzats uns Mossos d’esquadra, mai s’han fet servir per vexar el cos policial. La jutgessa traslladarà l’expedient a la fiscalia i ja es veurà si aquesta vol acusar-lo d’un delicte d’injúries contra els Mossos. Salellas diu: “La conducta de Lluís està justificada en el marc de la llibertat d’expressió. Ara, doncs, la instrucció està acabada”.  Finalment he entès que els Mossos no són acusació i que tot depèn de la fiscalia.



TOTS JUNTS CONTRA LA REPRESSIÓ!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada