Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 30 de juny del 2021

SANT PERE

Sant Pere, Festa Major del Serrallo, ens hem trobat de nou a l'última coca de la Rambla Nova, sota l'ombra dels arbres i amb l'aguait d'en Roger de Llúria. Han indultat als presos politics i el comptador de la vergonya ens ha deixat per deixar pas a un altre comptador també vergonyós, el del "Tribunal De Cuentas", que de tribunal no en té res, però de "cuentas" es veu que sí, encara que els manca claretat en l'afer. Hem recordat els exiliats i els represaliats, que en són molts i cada dia van sumant. Hem llegit un text sobre les nostres reflexions abans i després dels indults.

 

El Cant dels Ocells cantat a cappella per Josep M. Gomis en ha donar uns minuts de reflexió sobre els últims esdeveniments.


Victor Pomerol, mestre, casteller, tarragonì i del SERRALLO, ens ha parlat de Sant Pere, "Sant Pere era bon home" (que diuen la gent del Barri), de la Festa Major, del Serrallo, de la seva gent, dels de sempre i dels que s'hi han afegit, dels problemes de la mar oblidats per les administracions. Ha recordat les confraris del Serrallo, avui Gremi de Marejants, concretament de la Confreria de Pescadors i del Pas de la Presa de Jesús, dels noms de les famílies, de les barques, dels pescadors i de l'orgull dels serrallens i de ser serralenc. També ha fet referència a la cuina del Serrallo, la cuina dels pescadors, del romesco, del suquet, ...., a la companyia i alegria del barri. Avui la imatge per tots nosaltres, tarragonins i tarragonines és Sant Pere  a espatlles dels pescadors de genolls punjant les escales de l'esglèsia homenejats a banda i banda pels dos pilars del Xiquest del Serrallo i el capellà cridant "Visca Sant Pere, visca Sant Pere gloriós". Podeu llegir el text clicant aquí.

Hem acabat, com sempre, cantant tots junts l'inme del nostra país, ELS SEGADORS. Abans, però, s'han donat algunes informacions sobre la trobada del proper dimarts que estarà amb nosaltres el Marcel Vivet i que la farem al mateix lloc i a les 8 h del vespre.


LLIBERTAT, AMNISTIA. FORA LA MONARQUIA!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada