Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 11 de maig del 2021

TOT BARRI FA CIUTAT. FÒRUM DE BONAVISTA

Aqueix dimarts, 11 de maig, s’ha despertat amb alternança de núvols i sol. El vent de serè ha escampat la boira fins que el cel ha quedat pràcticament ras. És aleshores quan hem pogut contemplar les tres tonalitats blavisses que configuren la geografia tarragonina segons Rovira i Virgili: el blau del cel, puríssim; el de la mar, intensíssim, i el blau de les muntanyes que s’albiren quan tires Rambla avall, les muntanyes de Prades, la serra de la Mussara, la serra de Llaberia, un blau pregon com els avencs de la Febró. No ens podem desempallegar, però, del Comptador de la vergonya. I da-li. Carme Forcadell: 1.145 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep rull: 1.177 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.287. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.310 dies. Pablo Hasél, 91 dies. Els Joves d’Altsasu, 1.638 dies. He perdut la pista de Dani Gallardo, ¿quants dies fa que és a la presó? Volem denunciar també l’exili a Bèlgica i a Suïssa. Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Valtònyc són a l’estat bilingüe. Marta Rovira i Anna Gabriel, al quadrilingüe. I els prop de tres mil represaliats i represaliades amb atestats trets de la màniga de la policia. Quin escàndol!

El cant dels ocells ens deixa respirar una mica. Llibertat presos i preses polítiques és el clam unànime que surt de les nostres goles.

Avui Vicente Ozaez Bermejo, jove activista, ens parla del FÒRUM, espai cultural de Bonavista. Un lloc per a fer treball comunitari, per a generar sentiment de pertinença col·lectiva independentment de l’origen, llengua materna o circumstàncies socials i amb eixos clars: llengua, cultura, país i cohesió social. Vicente ens ha parlat de l’abandonament dels barris en aquestes últimes dècades, de la necessitat de sumar, d’unir i de fer arribar la cultura a tothom. És evident que Tarragona som les persones que hi vivim, que hi treballem i ens hi escarrassem per millorar-la. Vicente ha estès la mà a tothom, ens ha convidat a anar a Bonavista a conèixer l’entitat i a aportar el que cadascú bonament pugui. Tots i totes hi serem benvinguts! L’ànima de FÒRUM, espai cultural és una colla de joves amb molts ànims i amb moltes ganes de fer coses i també d’arribar a tota la gent de Barri. l’acció cultural té un fort component polític perquè vol transformar la societat a través de l’activisme compromès. Les seves paraules han estat calorosament aplaudides. Necessitem tant que els joves ens expliquin els seus projectes! Ens fa apujar la moral!

Els músics han arrencat amb el Cant del poble. “Joia que ha inflamat el cel, / falç i ginesta. / Voli sobre el front l’estel / de la senyera!” Quan cantàvem aquests versos no m’he estat de sentir, de veure les ginesteres amb la flor encesa com flama que s’enlaira al cel i l’inflama.
Ara toca renyar els polítics independentistes, els d’ERC, de Junts i de la CUP que, després de demanar-nos el vot, ara no són capaços de posar-se d’acord. Sou més dolents que la tinya! La gent està molt molt molt indignada! Per això s’ha llegit el manifest de la Taca d’oli, que s’ha sentit a tot el país, per no malbaratar el 52% dels vots independentistes. El podeu llegir aquí. Ens acomiadem cantant el Cant dels segadors; ei, però tornarem dimarts que ve!



LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! 

RETORN DELS EXILIATS!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada