Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 18 de maig del 2021

JA ERA HORA QUE US POSÉSSIU D’ACORD!

 Les boires fan de para-sol als de la 3a Joventut x la República, aquí dalt al Balcó de la Mediterrània, aqueix dimarts, 18 de maig. La gent sembla que ja estigui més conformada per mor que els partits independentistes han pactat. El Comptador de la vergonya, tanmateix, no para de sumar dies i dies d’ignomínia. Carme Forcadell, 1.152 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.184 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.294 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.370 dies. Pablo Hasél, 91 dies. El joves d’Altsasu, 1.645 dies. Denunciem també l’exili a Bèlgica i a Suïssa. Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Valtònyc, Marta Rovira i Anna Gabriel, us volem a casa! Denunciem sense parar els prop de represaliats i represaliades per la causa catalana, independentista i republicana.

Sentim el Cant dels ocells en silenci. Llibertat presos i preses polítiques! és l’acte reflex que ens provoca sentir el que hem sentit.

Avui ens parla Joan Andreu Torres Sabaté, de Riudoms, viu i treballa a Tarragona. Pedagog i filòleg. Compromès en moltes causes ben vives: polítiques, culturals, socials. Ha estat president d’Òmnium Cultural del Tarragonès. Ha dirigit moltes entitats i institucions tarragonines. És de l’equip coordinador de la 3a Joventut x la República. Ah, i mag, vigileu que sempre té un as a la màniga! Parlarà de quina manera l’ELA que pateix el seu fill Pau ha canviat la vida de tota la família, i la lluita per recaptar fons per projectes d’investigació. És d’admirar la serenitat i aplom amb què Joan Andreu ha anat desgranant el procés de la malaltia del Pau, els diferents hospitals a què han recorregut per analitzar la malaltia i, els resultats. I, sobretot, el dia a dia que representa estar pendent d’una persona amb una mobilitat pràcticament a zero i, en canvi, que té la sensibilitat i la intel·ligència al cent per cent. Les paraules finals del Joan Andreu són d’antologia: “És important com morim, però és  més important com hem viscut.” Aquí podeu llegir tot el que ha dit.

Seguidament cantem “No és això” cançó de lluís Llach adaptada a la situació de desconcert a què ens han sotmès els partits independentistes fins ahir, dilluns que van anunciar que pactaven investidura i govern.

  



 
Homenatge a l’Olga Xirinacs. “Olga, avui fa vuit dies d’un doble 85. 85 anys i 85 llibres publicats. L’últim: Una bomba al jardí. Olga, admirem la teva energia i la teva capacitat creativa. També t’agraïm que pràcticament cada dimarts ens acompanyis en la reivindicació permanent de la 3a Joventut. Com que tots els sants tenen vuitada, et desitgem que PER MOLTS ANYS ens puguem trobar per caminar junts. I ens volem afegir a la demanda que se’t concedeixi el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, tal com ja han demanat altres persones entre les quals Josep-Lluís Carod-Rovira”. Seguidament s’han llegit tres poesies de l’últim llibre: Bomba al jardí”, “Metralla” i “Sense tu”.

Bomba al jardí

Sense tu
S’ha informat que dijous, 20 hi ha judici contra un jove als jutjats de Tarragona, a les 11 del matí. I que l’ANC i entitats de l’esquerra independentista de Reus organitzen un bus per anar a Figueres, dissabte 22, per donar suport als encausats pel tall de la Jonquera, Girona i Salt. L’autobús surt de Reus i s’aturarà a Tarragona. Els cant dels Segadors posa punt final a l’acte d’avui.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada