Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 4 de maig del 2021

AVUI, AMB ELS DE REUS




   




Avui Tarragona s’ha vestit de primavera per rebre els Avis i Àvies x la Llibertat de Reus. El Comptador de la vergonya ha deixat anar les seves fuetades: Carme Forcadell: 1.138 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.170 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.280. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.296 dies. Pablo Hasél, 77 dies. Els Joves d’Altsasu, 1.631 dies. No oblidarem l’exili a Bèlgica i a Suïssa amb el noms de Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Valtònyc, Marta Rovira i Anna Gabriel. I recordarem dia a dia els prop de 3.000 represaliats i represaliades a causa  de la persecució política de l’independentisme i del republicanisme. Demà mateix, als Jutjats de Tarragona hi ha de comparèixer l’Òscar Cid per una agressió que va rebre d’una persona d’extrema dreta. Acte seguit, el Cant dels ocells ha det de contrapunt a tanta desgràcia acumulada.


La Coia ha pres la paraula en nom dels Avis i Àvies x la Llibertat de Reus. Ha retut homenatge a Àngels Ollé i a Bartolomé Pluma puntals forts com a impulsora i com a continuador del col·lectiu reusenc, la influència del qual s’estén com un Taca d’oli per vint-i-vuit pobles, viles i ciutats de la geografia catalana. La Coia mira al futur: ens ha convidat a anar a Reus a tornar-los la visita, com feien els pagesos abans que anaven a tornajornals. I l’altra mirada ha estat la d’emplaçar-nos a fer una trobada de la Taca d’oli quan la maltempsada hagi afluixat les seves urpes i ens deixi fer la nostra lliurement. Clica aquí hi ho llegiràs tot.


El cant de poble sota la batuta del mestre Gomis ha unificat músics, Joan, Lluís i Vicenç, i cantaires. L’himne s’ha enlairat cel amunt fins al confins de l’infinit. El cant dels Segadors acomiada l’acte d’avui i ens diu: -Vine la setmana que ve, t’esperem! 




LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! 

RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada