Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 6 d’abril del 2021

LA CULTURA ÉS SEGURA!

L’ensendemà del dilluns de Pasqua, ens trobem al mirador de Tarragona prop del centenar de persones per sentir una altra vegada la ignomínia del Comptador de la vergonya i per denunciar la situació de persecució política que patim catalans i catalanes. Carme Forcadell ja fa 1.110 dies que està privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.142 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.252 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.268. Pablo Hasél, 49 dies. Els joves d'Altsasu, 1.603 dies. I des de l’octubre del 2017 i del 2018 tenim exiliats a Bèlgica: Carles Puigdemont, Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Valtònyc; i a Suïssa: Marta Rovira i Anna Gabriel.

El cant dels ocells clou aquesta vergonya. El crit de llibertat presos i preses polítiques s’eleva pel cel enrasit d’aquest 6 de març. La Rosa presenta Jordi Bertran, el ponent d’avui. ¿Qui no el recorda per les festes de Santa Tecla enmig del seguici popular, amunt i avall, amb el walkie-talkie enganxat a l’orella donant instruccions a tot i a dret?

El Jordi és filòleg, gestor cultural i professor de la URV; ens explica els avantatges de la cultura i de participar-hi. En primer lloc la cultura ens socialitza, ens fa estar amb altra gent amb una finalitat concreta que ens cohesiona com a grup. En segon lloc, ens desperta l’esperit crític, cosa molt necessària per fer possible una societat sana, desinhibida i creativa. Un altre valor és el lúdic, festiu, alegre que ens ajuda a superar moments crítics tant a nivell personal com social. Després afegeix el valor de regenerar les forces, de superar la monotonia del dia a dia, de carregar les piles. I finalment no es pot oblidar l’impacte econòmic de la cultura. Aquest any de pandèmia ha suposat un retrocés econòmic molt important tant pel sector públic com pel privat. I per últim ens recorda que la cultura i la llengua és essencial per un país sense estat com és el cas del nostre, els Països Catalans. Aquí ho podreu trobar tot la mar de ben explicat.

Les seves paraules han estat coronades per Escolta-ho en el vent, dirigit pel mestre JM Gomis i interpretat pel Joan i el Lluís.

Persistirem i sortirem cada dimarts a denunciar les injustícies que s’abaten contra el nostre poble malgrat la política que sembla que segueix uns viaranys que no són pas els nostres. El cant dels segadors és el colofó al nostre acte. fins dimarts que ve.


LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

INDEPENDÈNCIA, LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada