Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 30 de març del 2021

SANTA MARIA MAGDALENA, ADVOCADA DELS DESCREGUTS!

Dimarts sant, 30 de març, alguns joves republicans han fet vacances. Avui érem una vuitantena llarga a l’esplanada del mirador.Tanmateix el Comptador de la vergonya no para. Carme Forcadell porta 1.103 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull en porten 1.135. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.245 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.261 dies. Pablo Hasél, 35 dies. De Dani Gallardo n’he perdut la pista. Els joves d’Alsasu, 1.595 dies. I l’exili a Bèlgica i a Suïssa amb Carles Puigdemont, Toni i Comín, Lluís Puig i ara Clara Ponsatí que hi són des de l’octubre del 2017. Valtònyc, Marta Rovira i Anna Gabriel des de 2018. Denunciem també, des d’aquí estant la repressió contra prop de tres mil represaliats i represaliades.

Joan, Lluís i Vicenç entonen el Cant dels ocells que seguim en silenci. Llibertat presos i preses polítiques! és el crit que ens ve a la gola per denunciar tanta injustícia.

Anselm Aguadé, professor, historiador, diplomat en Espiritualitat i Religiositat i escriptor ens parla de la Setmana santa i de Maria Magdalena. Amb els deu minuts que té per exposar el tema fa un esforç sintètic considerable. Fa un repàs de les Santes dones que apareixen als evangèlics canònics. Per una banda als de Mateu, Lluc i Marc (sinòptics) i al de Joan, que va més a la seva. Centra la presència de Maria Magadalena  en els moments finals de la presència de Jesús en la terra: crucifixió, mort, sepulcre i resurrecció. Aguadé remarca que són les dones que van al sepulcre, ¿on són els homes? Quan veuen que està buit, corren a dir-ho els deixebles; aquests no s’ho creuen. En cada evangeli passa el mateix. Maria Magdalena, tractada de prostituta i precisament perquè és dona no és creguda pels homes. Dona testimoni de la Resurrecció i no li fan cas. Han hagut de passar més de mil anys perquè l’església reconegui el valor i la importància del testimoni de Maria Magdalena. Aquí ho trobareu tot molt ben explicat. (Després, en acabat l’acte, l’Anselm m’ha explicat que en la cultura jueva, la paraula de la dona no tenia cap valor; fins al punt que no podien testificar en un judici).

Hem cantat dues estrofes d’Escolta-ho en el vent sota la batuta de Josep M. Hem cridat el nostre lema: INDEPENDÈNCIA. LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA! Podríem aprofitar aquests dies per demanar a Maria Magdalena que intercedeixi davant els nostres polítics perquè s’entenguin d’una vegada i formin un govern ben ferm que lluiti per superar la triple crisi: la pandèmica, la social i la democràtica. S’ha desitjat bones festes de Pasqua als assistents. Hem cantat els Segadors i fins dimarts que ve.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada