Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de març del 2021

LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ, ARA I SEMPRE!

Roda, roda moliner! Com si fos una sínia de catúfols, la 3a Joventut x la República es congria cada dimarts a l’esplanada entre el Balcó i l’estàtua de Roger de Llúria. Avui, 16 de març, el Comptador de la vergonya ens diu els dies de privadesa de llibertat de presos i preses: Carme Forcadell: 1.089 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull 1.121 dies. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.231. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.247. Pablo Hasél, 28 dies. Els joves d’Alsasu, 1.582. Denunciem l’exili a Bèlgica i a Suïssa i el prop de 3.000 encausats pel tema independentista i republicà. Joan, Lluís i Vicent han entonat el Cant dels ocells que hem sentit en silenci. LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES ha estat la nostra resposta.

Avui la Berta Ramos ens ha parlat de la llibertat d’expressió. Tarragonina de soca-rel, és periodista bregada en ràdio -ràdio Tarragona- i en premsa escrita -Diari de Tarragona, Diari de Barcelona, El periódico, El País-, també a TVE i al Gabinet de comunicació de la URV. Ha encarat el tema fent referència a les llibertats formals que es van establir duran la transició democràtica. Després de tants anys, encara resten molts deures per fer. Es mantenen les desigualtats socials i la falta de llibertat. Cau el mur de Berlín i s’instaura el pensament únic que ens duu a un liberalisme feroç que no té cap contemplació envers les classes populars, carn de canó del capitalisme més descarnat. L’espai públic no és neutral i cal carregar contra la ultradreta. Dins del cor de Chopin, de mònica Batet, tracta justament el tema que ens ocupa relacionat amb un escriptor polonès. Felicita la 3a Joventut per l’ocupació de l’espai públic del qual en fa un ús d’alt contingut democràtic i de llibertat d'expressió. Pots llegir el text íntegre aquí

El cant partisà “Bella ciao” ha culminat l’exposició de la Berta. S’ha informat que dissabte, 20 de març, a les 18h, a l’estàtua dels Despullats hi haurà una manifestació pels drets i les llibertats, per la llibertat de Pablo Hasél i per l’amnistia total. El cant dels Segadors clou l’acte. Fins dimarts que ve.


LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada