Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 16 de febrer del 2021

LLENGUA I LITERATURA: OBJECTIU DE L’APELLC!

Dimarts 16 de febrer. Tornem al Balcó per denunciar la repressió.Avui tenim un record per Bartolomé Pluma. Barto, ens has deixat. Barto, tu, un dels impulsors dels Avis i Àvies de Reus x la Llibertat; tu, sempre present a Taca d’oli, tant a les reunions de coordinació com en les trobades a Mas d’Enric, i a donar suport als diferents col·lectius locals; tu, present a les xarxes socials. Et trobem a faltar. Et trobarem a faltar. Quan ens asseurem al pedrís i recordarem els vells temps, et veurem al mig de les concentracions fent fotos i filmacions per deixar constància dels nostres anhels de LLIBERTAT!. El Comptador de la vergonya llança aquestes xifres. Carme Forcadell 1.054 dies privada de llibertat. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.084. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.196. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez,1.212. Els Joves d’Alsasu, 1.547. Denunciem l’existència de l’exili a Bèlgica, Escòcia i Suïssa i la persecució contra prop de tres mil represaliats. Ahir ens arribava la notícia que la Fiscalia estava disposada a recórrer el tercer grau dels presos perquè fa massa poc que són a la presó i perquè no han mostrat penediment. La persecució de l’independentisme no té aturador. I ho denunciem! Hem sentit el Cant dels ocells i hem cridat LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

A continuació Anna Gispert Magarolas s’ha adreçat al centenar llarg de persones, aixoplugades per Roger de Llúria, que cada dimarts denuncien la injustícia. Nada a Tarragona el 1960, l’Anna és filòloga, perpetuadora de la festa de Santa Tecla de l’any 2017, autora de l’Esperidió, conte il·lustrat per Eduard Polo que glossa la vida del casteller Jaume Tarragó i Plana. Continuem, és activista cultural. Presidenta de l’APELLC (Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes). Justament ens explica la tasca de l’entitat que presideix. És una entitat cultural sense afany de lucre amb dos eixos centrals que són el seu objectiu: promoure la llengua i la literatura catalanes. Té una borsa de treball adreçada als associats. Organitza el premi literari Joves.lit. Disposa de Rutes literàries emmarcades a Tarragona amb noms tan il·lustres com Josep Pin i Soler, Josep Anton Baixeras, Vicent Andrés Estellés i la degana de les poetes i veïna nostra, Olga Xirinacs. L’any que ve celebrarà el vint anys. I ara té engegat un projecte ambiciós que és l’alfabetització a través del projecte Lletres per a tothom que es du a terme en diferents localitats del Tarragonès, amb la intenció d’introduir-lo a la ciutat de Tarragona. I més coses que podeu llegir aquí.

Després hem cantat l’Estaca. S’ha informat que aquesta tarda a les 7 hi haurà una concentració, a redós de l’estàtua dels Despullats, de suport a Pablo Hasél detingut avui al rectorat de la Universitat de Lleida. El cant dels Segadors ha clos l’acte. Fins dimarts que ve, que tornarem a ser aquí per reclamar la llibertat dels presos i de les preses polítiques i per denunciar la retallada dels drets individuals i socials que patim.


LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada