Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 10 de febrer del 2021

L’EXTREMA DRETA, UN PERILL VIU

 Dimarts 9 de febrer. El paviment del Balcó de la Mediterrània rep la 3a Joventut per la República ple de creus guixades a distància marcada. Cal prevenir els contactes propers. Cal poder denunciar les injustícies al carrer amb la seguretat garantida: distància,  mascaretes i mans netes. El Comptador de la Vergonya desgrana dies fatídic de privació de llibertat malgrat que disposen del tercer grau. Carme Forcadell: 1.054 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull, 1.086. Oriol Junqueras, Quim Forn, 1.192. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.219. El joves d’Alsasu ja arrosseguen 1.547 dies. Pablo Hasél està a punt d’entrar a la presó. Pràcticament tres mil represaliats estan cridats a judici i a sentències desproporcionades. Tenim policies, jutges i fiscals que s’abraonen sobre independentistes, republicans i antifeixistes. Tenim presents els exiliats a Bèlgica, Suïssa i Escòcia. Sentim les notes del Cant dels ocells en silenci i, en acabat, cidem: LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES!

A continuació Jordi Brescolí s’adreça a la gent per agrair l’escalf rebut dijous passat quan va haver d’anar a la sessió del judici oral, denunciat per l’extrema dreta acolorida amb el color verd acusat d’agressió i de danys materials. L’acusació es presentà sense arguments i amb fortes contradiccions. S’espera una sentència favorable al company Jordi. El cant de L’estaca ha fet de transició amb l’exposició del Quim Vendrell sobre l’extrema dreta a Europa.


Quim Vendrell Moreno, Tarragona 1957. Només demana un món en pau i harmonia. En una exposició, clara i directa, amb el suport de dos mapes d’Europa, ha anat saltant dels anys trenta del segle passat a l’actualitat. Sempre amb el mateix denominador comú: l’extrema dreta es basa en la propaganda sense ideologia. Necessita un enemic, abans eren els jueus, ara són el immigrants. Per la nostra dissort, el color verd de l’extrema dreta espanyola ha estat blanquejada pel blau i el taronja; en conseqüència són decisius en més d’un govern regional d’Espanya… I moltes més coses que ens ha dit. Aquí podreu veure tota la seva exposició.

El duo format per la Rosa i el Pep han llegit el text que anima la gent a anar a votar diumenge que ve. Mireu-lo que senzill i engrescador!

El cant dels segadors ens diu adeu i, tanmateix, torneu! dimarts que ve, que farem viva la denúncia de la injustícia contra presos, exiliats i represaliats polítics!

LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada