Páginas

Cercar en aquest blog

dilluns, 22 de febrer del 2021

AMNISTIA PER ALS REPRESALIATS I REPRESALIADES!

Diumenge, 21 de febrer, vuit dies després de les eleccions al Parlament de Catalunya amb victòria dels partits independentistes, tingué lloc una recollida de signatures per demanar l’AMNISTIA dels presos, represaliats i exiliats a la cantonada del carrer Canyelles amb la Rambla Nova.


A continuació s'esdevingué una concentració d’una quinzena de represaliats  que pengen dels fets de l’1d’O de 2017. A tocar de l’estàtua dels Despullats, Òmnium Cultural del Tarragonès, a les 12 del migdia, va promoure aqueix acte per tal de denunciar la pervivència de la repressió contra el moviment independentista. Les persones encausades aguantava cadascuna una pancarta que demanava l’amnistia, estaven col·locats a una distància prudencial, provistos de mascaretes. Rosa Maria Codines, presidenta d'Òmnium va llegir el manifest on es posava de relleu els fets perquè estan inculpats i, en alguns casos, les penes que tenen pendents. La veritat és que feia feredat sentir el nom de la persona i després l’acusació que pesava sobre ella. I axí, una persona, dues, tres… fins a quinze. Amb nom i cognom, eh? Podeu llegir el manifest aquí. En vull remarcar aquest paràgraf: “Per això li diem al govern espanyol que si vol esmenar la injustícia que ha comès, si vol resoldre el conflicte per vies democràtiques i polítiques, haurà de reconèixer el dret a l’autodeterminació i aprovar una amnistia”.

La 3a Joventut x la República va ser present a l’acte al costat d’altres persones independentistes i republicanes. En finalitzar l’acte, vam compartir amb els represaliats i represaliades una estona de conversa i vam manifestar-los la nostra solidaritat.


LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada