Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 29 de setembre del 2020

SILENCI, REBEL·LEU-VOS CONTRA LA INJUSTÍCIA!

Dimarts 29 de setembre, altra vegada ens concentrem al Balcó de la Mediterrània. Avui arribem a la ratlla d’un centenar de persones. Denunciem dimarts rere dimarts la injustícia a què som sotmesos els ciutadans de Catalunya a causa de l’arbitrarietat de la justícia espanyola. Ahir mateix van inhabilitar el President de la Generalitat, Quim Torra per despenjar a destemps una pancarta que demanava la llibertat dels presos polítics; i també a Jordi Pesarrodona; van jutjar Tamara Carrasco, acusada de terrorisme i rebel·lió i ara tot queda en foc d’encenalls.

El comptador de la vergonya no s’atura. Mireu quin munt de dies que són privats de llibertat els presos i les preses polítiques: Carme Forcadell, 921. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 953. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.063. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.079. Dani Gallardo, pres a Madrid per defensar la causa catalana, 345 dies. Els joves d’Alsasu, 1.414. No podem oblidar tots els represaliats que pugen a més de dos mil vuit-cents d’ençà de l’octubre de 2017. No oblidarem, tampoc, els exiliats a Bèlgica, Escòcia, Suïssa... Hem sentit el Cant dels ocells en silenci.

Avui ens parla Lluís Pastrana. Comença amb una cita: En la lluita res no és impossible. És del Pepe Beúnza, primer objector de consciència al servei militar. El moviment antimilitarista tenia poc suport. Algun sí: Amnistia Internacional, Justícia i pau i Josep Vidal i Lecha. Va ser jurista i escriptor. Represaliat pel franquisme, era professor de literatura als Estats Units. Va ser un activista per la pau per això es va establir el seu Memorial, guardó que es dona a persones i institucions que promouen el pacifisme i l’activisme no violent. Enguany se li ha concedit a Ernesto Sarabia, integrant del col·lectiu Madrileños por el Derecho a Decidir (MDD) que va donar un suport incommensurable al silenci quan es va traslladar a Madrid per denunciar el judici farsa als presos i preses polítiques. El currículum d’Ernesto és interminable: Sindicalista, lluitador social, antimilitarista, favorable a l’autodeterminació dels pobles, a favor dels presos polítics i de la convivència entre persones, col·lectius i nacions. Detingut i processat. I moltes més coses. Vindrà a recollir el guardó i aprofitarà la seva estada entre nosaltres per desplegar aquest programa d’activitats:

Dimecres, 30 de setembre sortirà al programa de Xavier Grasset +324, al vespre, després del TN Nit.


Dijous, 1 d’octubre a les 12 del migdia davant de l’Audiència Provincial (Jutjats de Tarragona on es feia el Silenci en la primera etapa), participarà en el silenci i després seguirà l’itinerari davant la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra.

A les 5 de la tarda, a la Geladeria de la pl del Rei es parlarà de la idea de dur a terme una campanya en contra de la monarquia. Després s’anirà a la concentració de la pl de la Font.


Divendres, 2 d’octubre, lliurament a l’Ernesto del memorial Josep Vidal i Lecha al Centre de Lectura, a les 19:30h.



El cant de l’Estaca clou les paraules del Lluís.


A continuació es fa un reconeixement a la feina feta pels companys del SILENCI des del dia de la seva gestació, el cap de setmana del 12 i  12 de maig de 2018, fins el 13 de març del 2020 en què la ditxosa pandèmia va estroncar l’acció reivindicativa. Aquí el podeu llegir.




Després de recordar que continuem cada dimarts a les 11 del matí, aquí al balcó, cantem el cant dels Segadors.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada