Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 24 de juny del 2020

AQUESTA REVETLLA ENCENC LA FLAMA PER TU!

Dimarts 23 de juny de 2020, vigília de Sant Joan, la 3ª joventut per la República ha concentrat el col·lectiu al Balcó de la Mediterrània a les vuit del vespre. Una setantena de persones han exhibit el cartell de “Llibertat presos polítics”, “Llibertat preses polítiques”. El comptador de la vergonya marcava impertobable unes xifres que fan feredat: Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull 854 nits a la presó; Oriol Junqueras i Quim Forn, 964 nits; Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 981 nits. No oblidem tots els represaliats i represaliades a Catalunya que són uns sis-cents, ni Dani Gallardo que porta 251 dies tancat a Madrid, ni tampoc els joves d’Alsasu amb més de 1.200 dies d’empresonament.

Sentim els cant dels ocells en silenci. Cridem llibertat presos polítics. Mentrestant, un personatge singular ens escridassa a una certa distància. Lluís que és home de pau s’hi adreça amb la intenció d’apaivaga-lo. No se’n surt. Nosaltres continuem. La presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, llegeix el Manifest de la Flama del Canigó. Primer però denuncia la persecució de la llengua catalana per part de l’Estat espanyol que obliga la comunicació en castellà en les relacions institucionals entre els governs de la Generalitat valenciana i la catalana. És que hi ha gent que només pensa a veure quin mal pot fer, és gros això! El manifest traça dues línies clares: la lluita contra el covid19 i la lluita en favor de la unitat de la llengua i contra agressions de tota mena.

L’encesa de la flama del Canigó provinent de la colla de diables de Voramar del Serrallo ha estat un dels moments més sentits de la concentració.




El cant dels Segadors ha clos l’acte.

LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES! LLIBERTAT ENCAUSATS I PERSEGUITS!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada