Páginas

Cercar en aquest blog

dimecres, 8 de gener del 2020

2020, ANY D’ESPERANCES, ANY DE LLUITES!

Dimarts, 7 de gener de 2020. Ens retrobem de bell nou al Balcó. Encetem un any ple d’esperances i lluites. El Comptador de la vergonya avui s’ha desenganxat de dos presos. Ferran Jolis i Alexis Codina empresonats el 23 de setembre de l’any passat han quedat en llibertat amb mesures cautelars, resten a la presó Germinal Tomàs i Jordi Ros que ja en porten 106, de dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Carme Forcadell, Jordi Turull i Josep Rull, 686 dies, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, 796 dies. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 813 dies. Hem sentit en silenci El cant ocells. El crit de llibertat presos i preses polítiques ha omplert el Balcó de la Mediterrània.

Avui no hem pogut comptar amb la presència de la Joana Zaragoza que havia de parlar dels Mags d’Orient, no es trobava prou bé per dissertar sobre el tema un matí fred d’aquest gener novell; un cop estigui recuperada podrem gaudir de les seves paraules. S’ha llegit una carta de Germinal Tomàs, un dels dos CDR´s que encara romanen a la presó. Està datada d’abans de Nadal. Ens explica com viu la privació de la llibertat i els pensaments que té amb relació a la gent estimada que viu en llibertat. I tot d’una manera molt sentida. Aquí la podeu llegir sencera. Josep M. Gomis i Joan Boada, els nostres músics, han dirigit i entonat El cant del poble. Després s’ha llegit una anàlisi molt fina de Vicent Partal, director de Vilaweb, sobre els nous horitzons que s’obren davant l’habilitació per part del Parlament Europeu de Puigdemont, Junqueras i Comín com a eurodiputats. Sembla ser que la cosa pinta bé. 

El cant de L’estaca ha fet d’intermezzo perquè després s’ha donat informació detallada de la setmana solidària que organitza el nostre col·lectiu per constatar que fa dos anys que som al peu del Balcó, dels carreres i de les places de Tarragona per demanar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats. S’ha repartit el programa d’actes, s’ha fet el recorregut per la Rambla i s’ha cantat Els segadors.



LLIBERTAT PRESOS I PRESES POLÍTIQUES! RETORN DELS EXILIATS I EXILIADES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada