Páginas

Cercar en aquest blog

dissabte, 20 de juliol del 2019

MAS D'ENRIC

El col·lectiu Taca d'oli integrat per grups d'avis i àvies del Camp de Tarragona, en la seva trobada setmanal cada dijous a Mas d'Enric, ha convidat Lluís Pastrana, integrant i coordinador del Silenci, rebel·leu-vos, perquè parlés de l'acció "Ho tornarem a fer!...Tornarem a desobeir!"

En l'avinentesa de fer un pas endavant per superar la situació de repressió democràtica que viu el nostre país, des del Silenci se'ns convida a desafiar els poders de l'estat mitjançant dues de les principals eines de la no-violència: la no cooperació i la desobediència civil. Tot plegat vol ser una resposta a les sentències als presos polítics  que es preveuen inculpatòries. L'acció es concreta en una primera fase d'autoinculpació massiva, de tal manera que siguem tants que signifiqui un desafiament clar als poders de l'Estat. La segona, "Omplim les presons", consisteix en la presentació voluntària davant les autoritats penitenciàries en base a l'escrit d'autoinculpació presentat al jutjat i a la fiscalia tot tenint en compte la sentència condemnatòria als presos polítics. En aplicació a l'article 16 del reglament penitenciari, el director de la presó pot admetre qui s'hi presenti voluntàriament. En setanta-dues hores el jutge ha de resoldre si es queda a la presó o n'és excarcerat. Tenim un precedent que juga a favor nostre, és l'autoinculpació de més de 1.200 persones que va promoure la Taca d'oli que es va presentar a la Fiscalia de Tarragona i que va concloure que els autoinculpats no havien comès cap delicte. Per tant, s'entén que els ingressats a la presó per mor de l'autoinculpació serien posats en llibertat en el període de les setanta-dues hores  esmentades.  

El calendari que es preveu és: l'Onze de setembre es farà una primera recollida de signatures, els tres caps de setmana restants es faria extensiva a tots els pobles del país, el dia 2 d'octubre, dia internacional de la no-violència es presentarien les autionculpacions a la Fiscalia i a algun jutjat. Després vindria la presentació a les presons o a una presó, tot depèn del que es decideixi. Es tracta de fer una presentació massiva a la presó, que superi les possibilitats reals d'internar tanta gent.

Després d'explicar l'acció, es resolgueren dubtes presentats pels assistents. La resposta de la gent fou molt positiva, amb moltes ganes de fer un pas més per resoldre el conflicte que viu Catalunya amb l'Estat espanyol. Per acabar es cantà Els segadors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada