Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 18 de juny del 2019

AVUI AMB CARME BORBONÈS


Carme Borbonès, lleidatana d'origen i tarragonina d'adopció ha estat l'encarregada d'adoctrinar la 3a Joventut x la República. De tradició pedagògica familiar, ha sustentat el discurs en tres àmbits: democràcia-república, educació i diàleg. Ha vingut a dir que cal aprofundir en la democràcia i en la República. Nosaltres, en aquest cas, som una bona plataforma per posa en pràctica aquest aprofundiment.

L'ensenyament i la formació són eines cabdals per aconseguir la fita que ens proposem.  És la manera de superar una societat líquida que viu "una era de canvi i movient constant, en què l'home està orfe de referències constants i els conceptes són més inestables que mai", segons paraules del filòsof Zygmunt Bauman. 

Dos conceptes nous fan progressar el discurs quan la Carme afirma que amb la raó i la llei no n'hi ha prou per per aprofundir en la democràcia i la República: ens cal diàleg. Un diàleg generós. I aquí ens remet a Ramon llull: "si no ens podem entendre per les paraules, entenguem-nos a través de l'amor." A aquest diàleg la Carme li fa fer un salt i ens plantem en el diàleg entre pobles: la federació i la confederació. Pi i Margall ens diu que la confederació és el diàleg entre pobles iguals i dona resposta a la igualtat en la diversitat. Seguidament fa un incís a les noves tecnologies multinacionals que ens iguala als que vivim al planeta terra. Mentre parlava de diàleg, he recordat el que ens va dir la Mayte Blay:"Podríem establir un diàleg per veure quina república volem" i també el que m'ha dit avui mateix la Carme Lleida: "Ens cal omplir la República de contingut, sobretot social." Considero que les dones han d'encapçalar el diàleg.


Finalment hi ha hagut un record per als presos polítics i pels exiliats.

Llibertat presos polítics!
Retorn dels exiliats! 

Jesús F.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada