Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 7 de maig del 2019

LLIBERTAT I RETORN


Un dia més ens trobem al Balcó de Mediterrani per demanar la llibertat del presos polítics i per denunciar la deriva autòritaria de l'estat que ataca els drets civils, polítics i socials dels ciutadans.

Avui la Carme Mas ha glossat la figura de Dolors Monserdà, escriptora vinculada a la nostra ciutat a través de la coneixença d'escriptors del Camp de Tarragona, en especial de Josepa Massanés de la qual n'escrigué la biografia. Un dels interessos de Monserdà era denunciar l'explotació laboral que sofrien les cosidores. L'any 1910 va crear el Patronat d'Obreres de l'Agulla que els oferia borsa de treball, assistència mèdica  gratuïta o fils i roba a preu de fàbrica. Tot aquest estat de coses les explicà en conferències i més endavant amb la seva novel·la Maria Glòria. Clica aquí i podràs llegir el text.




Hem cantat Tot el poble cantarà, L'Estaca i el Cant dels Segadors, que ha clos l'acte. Entremig hem fet la passejada per la Rambla, que avui excepcionament, ha arribat fins l'Estàtua dels Despullats, i hem cridat, a cor que vols, "Llibertat presos polítics!" i "Llibertat preses políticques".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada