Páginas

Cercar en aquest blog

dijous, 16 de maig del 2019

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

La Concentració de la 3a Joventut x la República d'aquest dimarts ha tingut un color feminista i femení.


S'ha llegit un fragment del pregó de les Festes de Santa Tecla de l'any 1979 a càrrec de Maria Aurèlia Capmany que glossà la figura de la patrona de la ciutat com a feminista avant la lettre per la seva audàcia com a dona finestrera. Des de la finestra veié Sant Pau de qui fou una ferment seguidora, a qui visità a la presó. M. A. Capmany, lluitadora antifranquista reivindicà la tasca en favor de la democràcia i el deure de celebrar la festa en tota la seva dimensió. Com nosaltres, que lluitem per la llibertat dels presos polítics i la proclamació de la República Catalana. Aquest combat. però no ens ha de privar del dret a la festa.


Les Teixidores de Vilassar de Dalt han estat testimoni de la seva acció a favor dels presos polítics tot mostrant-nos el que saben fer: ornaments de color groc que mostren en les concentracions on són presents. Això els dóna força per continuar lluitant.

Escolta-ho en el vent, L'estaca i el Cant del Segadors són els himnes que hem cantat i que ens mantenen ferms en combat per perseguir els nostres objectius. La passejada per la Rambla manifesta als tarragonins la nostra voluntat de no defallir. Llibertat presos polítics.
Jesús Figueras


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada