Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 26 d’abril del 2022

TOSSUDAMENT ALÇATS!

Aquest dimarts 26 de març la primavera ha ensenyat una boira espessa que ens interdia de veure la nostra mar, ha mostrat un sol esplendorós, i ha fet patent els tres blaus de què parlava Rovira i Virgili: el de la mar, el del cel i el de les nostres muntanyes que s’albiren a ponent. Denunciem la repressió i les espies dels poders de l’estat al calidoscopi independentista. Sentim els cant dels ocells i cridem a una sola veu: Llibertat, Amnistia, fora la monarquia!

Avui ens parla la Rosa Maria Codines, referent en la defensa de la llengua, la cultura i els drets civils. Presidenta d’Òmnium Cultural de Tarragonès del 2012 al 2022. Rosa saps estar per damunt de les discrepàncies, enfrontaments; saps establir ponts, teixir complicitats i treballar al costat dels altres col·lectius. Tu, Rosa, el Lluís, la Carme i el Joan-Andreu sou els causants que cada dimarts la 3a Joventut surti al carrer des de principis de 2018, després de perpetrar-se l’empresonament dels líders socials i polítics. agraeixes a la 3a Joventut la persistència a plantar cara a la injustícia i a la barbàrie. Tossudament alçats del 1714 ençà per aconseguir la independència de Catalunya. Ho volem decidir tot: l’escola, la llengua, les infraestructures, la sanitat, l’economia: 14.000 milions d’euros que marxen i no retornen. “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer”. Volem ser (com) Àustria o Dinamarca. Ets una activista nata, Rosa Maria, ens convides que continuem organitzats per tal de crear una dinàmica guanyadora tot el poble unit. Ens evoques, Josep Benet que, després de veure com a l’any 1939 les tropes nacionals entraven per la Diagonal per ocupar Barcelona, va prendre el determini de dedicar la seva vida al redreçament de Catalunya. O el Mestre Fabra que ens demana “no abandonar mai ni la tasca ni l’esperança”. Amb tants models segur que ens en sortirem! Piquem de mans perquè ens ha agradat el que ens has dit, Rosa Maria. Podeu llegir-ho aquí.

Xavier Marcos canta: Grândola, Vila morena, de Zeca Afonso, i Abril de 74, perquè ahir va fer 48 anys de la Revolució dels clavells a Portugal, a través de la qual els soldats van abatre la dictadura de Salazar i van instaurar una República democràtica. Xavier ha reivindicat l’autonomia de Portugal per a les terres catalanes.  “Grândola, vila morena, / terra da fraternidade. / O povo é quem mais ordena / dentro de ti, ó cidade. // Terra da fraternidade, Grândola, vila morena. / Em cada esquina um amigo, / em cada rosto igualdade”. “Companys, si coneixeu el cau de la sirena / allà enmig de la mar, / Jo l'aniria a veure, / però encara hi ha combat. // Companys, si enyoreu les primaveres lliures, / amb vosaltres vull anar / que, per poder-les viure, / jo me n'he fet soldat.” Xavier, hem fet més que cantar la la la. Hem resseguit sotto voce un bocí de la portuguesa i tota la catalana. Una revolució popular bé es mereixen himnes com aqueixos! Vinga picar de mans i vinga bravos!

El Lluís que ha conduït tot l’acte divinament, felicita els músics. Ah, la setmana passada no me’n vaig recordar de dir que el Lluís va fúmer la corrida als polítics independentistes catalans perquè només s’uneixen quan ve una patacada d’Espanya -cas Pegasus-; són incapaços de buscar una unitat estratègica per lluitar a favor de l’amnistia, de la independència i de la República Catalana, com hi ha món! S’informa sobre l’anada a Vic per impulsar la Taca d’Oli. Es recorda a tots els que vagin a la capital d’Osona que dimarts que ve no es farà la concentració al Balcó. També que es marxarà a un quart de nou de matí del tram de Rambla Lluís Companys del Corte Inglés. Més coses: divendres d’aquesta setmana, 29 d’abril, s'estrenarà la pel·lícula Alcarràs, de Carla Simon als cinemes Ocine de les Gavarres, es comptarà amb la presència del productor, Tono Folguera. Hi haurà un fòrum al final del passi. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural del Tarragonès. Amb el Cant dels segadors filanitzem la concentració. Fins d’avui en quinze.


LLIBERTAT, AMNISTIA, FORA LA MONARQUIA!

IN-INDE-INDEPENDÈNCIA!

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada