Páginas

Cercar en aquest blog

dimarts, 1 de desembre del 2020

TORNEM AL BALCÓ: PER LA LLIBERTAT, PER L’AMNISTIA!

Aquest dimarts, 1 de desembre, reprenem les trobades al Balcó davant del Mare Nostrum. Pràcticament un centenar de persones ens hem concentrat seguint la crida de la 3a Joventut per la República. El comptador de la vergonya com un mantra, com un corcó que mata el cuc de l’orella ens recorda els dies de privació de llibertat dels presos i preses polítiques: Carme Forcadell, 984 dies. Raül Romeva, Dolors Bassa, Jordi Turull i Josep Rull, 1.016. Oriol Junqueras i Quim Forn, 1.126. Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, 1.142. Dani Gallardo, pres a Madrid per defensar la causa catalana, ara en llibertat després del judici, tot esperant la sentència; una petita alegria dins el panorama desolador. Els joves d’Alsasu, 1.477. No podem oblidar tots els represaliats que pugen a més de dos mil vuit-cents d’ençà de l’octubre de 2017. No oblidarem, tampoc, els exiliats a Bèlgica, Escòcia, Suïssa...Us volem a casa! El Cant dels ocells fa de contrapunt a aquest disbarat que representa la repressió política.

Acte seguit es llegeixen els missatges d’agraïment dels fills del Popi, Josep Lerín. Diuen així: “Bondia, soc l’Aleix, el fill del Josep Lerín. M’agradaria poder venir a les concentracions que feu amb la seva bandera i la seva canya. M’agradaria seguir fent tot el que tenia entre mans mon pare. Gràcies per tot.” I la seva filla Estel: “Moltes gràcies a tots. Sabem que us l’estimàveu molt. Ara només ens queda lluitar per fer realitat el seu somni.”

Després el Jordi del CDR explica que té citació al jutjat el dia 4 de febrer de 2021 per uns fets que van passar el 25 de febrer de 2020, aquí mateix, al Balcó de la Mediterrània. Resulta que mentre es feia l’acte, van comparèixer persones de la ultradreta a boicotejar la concentració de la 3a Joventut. Van arrencar llaços, van cridar contra el que es feia, tot amb una actitud provocativa, algú dels provocadors filmava. Hi va haver una resposta de rebuig a aquella provocació. Ara al Jordi l’acusen de faltes per dany material i per lesions. Els juristes Ara  reclamen la instrucció per veure l’abast de l’acusació. La causa pot ser greu sobretot per les lesions. El Jordi demana testimonis i filmacions que puguin testificar al seu favor. Falten quinze dies per la citació judicial. De moment li demanen 2.000€. Cantem L’estaca. A continuació s’informa que dijous que ve, 3 de desembre, hi ha concentració davant dels jutjats a partir de la 9 del matí per donar suport a vuit persones encausades per la protesta a Tarragona contra el consell de ministres. Ah, i dimarts que ve, dia de la Puríssima, farem festa, no hi haurà concentració al Balcó.

El cant dels Segadors posa punt final a la trobada setmanal.

LLIBERTAT, AMNISTIA. FORA LA MONARQUIA!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada